EkonomiGenelTürkiye

Fazla Mesai Ücretleri 2024’te %87 Artacak

**Memurların Fazla Mesai Ücreti 2024’te Yüzde 87 Artacak**

**Yeni Yılda Fazla Mesai Ücreti: 10,10 TL**

2024 yılında yapılacak olan Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi’ne göre, memurların saat başı fazla mesai ücreti yüzde 87 artacak. 2023 yılında saatlik fazla mesai ücreti 5,40 TL olan memurlar, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren 10,10 TL fazla mesai ücreti alacaklar.

**Özel Kalem Müdürlüğünde Çalışan Makam Şoförlerine Yeni Ücret**

Yeni yılda özel kalem müdürlüklerinde çalışan makam şoförleri dahil olmak üzere tüm personele ayda 90 saati aşmayacak şekilde 10,70 TL fazla mesai ücreti ödenecek. Genel müdürlüklerin merkez teşkilatlarında görevli şoförlere ise 60 saati aşmayacak şekilde 10,70 TL fazla mesai ücreti ödenecektir.

**Yöneticilere Ödenen Fazla Mesai Ücreti Artışı**

Kurul başkanları (bakanlıklar), genel müdür ve daha üst birim yöneticileri, strateji geliştirme başkanı, vali, general ve amiral rütbesini haiz olan Milli Savunma Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, kuvvet komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığındaki daire başkanları ve daha üst birim yöneticileri, rektör, büyükşehir ve il belediye başkanları ile birlikte çalışan personele ayda 90 saati aşmayacak şekilde saat başına 10,70 TL fazla mesai ücreti ödenecektir.

**Yükseköğretim Kurumlarında Görev Yapan Personele İlave Ödeme**

Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü’ne ve üniversitelere bağlı yurtlarda görev yapan personele, gerçekleştirdikleri fazla çalışma karşılığında izin verilememesi durumunda ayda 90 saati aşmayacak şekilde saat başına 10,10 TL ek ödeme yapılacaktır.

**Milli Eğitim Bakanlığı İdari Personeline Ödeme Artışı**

Mesleki ve teknik eğitim bölgesinde yer alan meslek yüksekokulları ve ilişkilendirilen mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında görev yapan Milli Eğitim Bakanlığı idari personeline, yasal çalışma saati bitiminden sonra yaptıkları fazla çalışma süreleri için ayda 100 saati aşmayacak şekilde saat başına 17,20 TL ödeme yapılacaktır.

**Yurt İçi Gündeliklerde Güncellemeler**

Yurt içi gündelik ve tazminat tutarları, Harcırah Kanunu’na göre yeniden belirlendi. Yeni yılda TBMM Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına ödenecek yurt içi gündelik tutarı 270 TL’den 500 TL’ye yükselecektir.

Anayasa Mahkemesi Başkanı, bakanlar, Genelkurmay Başkanı, milletvekilleri, kuvvet komutanları, Jandarma Genel Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı, TBMM Genel Sekreteri, orgeneraller, oramiraller, Yargıtay, Danıştay, Uyuşmazlık Mahkemesi ve Sayıştay başkanları, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Danıştay Başsavcısı, Diyanet İşleri ve Yükseköğretim Kurulu Başkanları ile Kamu Başdenetçisinin yurt içi gündelikleri 250 TL’den 480 TL’ye yükselecektir.

Yurt içi gündelik tutarı, ek göstergesi 8000 ve daha yüksek olan kadrolardaki memurlar için 465 TL olacak. En düşük kademedeki memura ise 400 TL ödeme yapılacaktır.

Fazla Mesai Ücretleri 2024'te %87 Artacak

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.