EkonomiGenelTürkiye

Fiat Egea Sedan, Türkiye’nin favori otomobili, zamlandı!

**Fiat Egea Sedan: Türkiye’de Fiyatları Diriliyor**

**Güncel Fiyat Zamıyla Gündemde**

Türkiye otomobil piyasasının en önemli sorunlarından biri olan fiyat zamları, hala gündemi meşgul etmeye devam ediyor. Firmalar, Ağustos aylarında otomobillere zam yapmaya devam ediyor. Bu zam furyasına katılan firmalardan biri de Fiat oldu. 2023 yılında Türkiye’de en çok satılan otomobil modellerinden biri olan Fiat Egea Sedan için yeni fiyatlar belirlendi.

**Piyasada Ezici Bir Üstünlüğe Sahip!**

Türkiye otomobil pazarında Fiat Egea Sedan, diğer firmaların modellerine göre büyük bir üstünlük sağlıyor. Bu araçlar neredeyse hiç satılmazken, Fiat Egea Sedan’ın fiyatı da dikkat çekiyor. Temmuz ayının sonuna kadar ülkenin en ucuz sıfır arabası olan Fiat Egea Sedan, Hyundai i10’a tahtını kaptırmıştı. Ağustos zammıyla birlikte en ucuz araba listesinde bir değişiklik olmadı ve Fiat Egea Sedan, Hyundai i10’dan sonra Türkiye’nin en uygun fiyatlı otomobili oldu.

**Fiyatlar Nasıl Etkilendi?**

Ağustos ayı itibarıyla Fiat Egea Sedan’ın fiyatları belirlendi. Temmuz ayının sonunda bu araç 689.740 TL’ye satılıyordu. Ancak Ağustos zammıyla birlikte fiyat 729.900 TL’ye yükseldi. Ayrıca donanım seçeneklerine göre bu fiyat daha da artabilir.

Yapılan açıklamaya göre, Fiat Egea Sedan için Easy donanımının fiyatları 729.900 TL’den başlıyor. Müşteriler, Urban donanımını tercih ederlerse fiyatlar 779.900 TL’den başlıyor. Lounge donanımı ise 829.900 TL’den başlayan bir fiyatla sunuluyor.

**Fiyatlar Sabit Tutulacak mı?**

Fiat tarafından açıklanan fiyatlar, olağan ekonomik koşullar devam ettiği sürece ve döviz kurlarında ani yükselişler yaşanmadıkça Ağustos ayının sonuna kadar geçerli olacak. Ancak son iki ayda yapılan zam istatistikleri göz önüne alındığında otomobil fiyatlarına aylık olarak 3 kez zam yapıldığı biliniyor.

Türkiye otomobil piyasası, fiyat zamlarıyla mücadele etmeye devam ederken, en çok satılan otomobil modelleri listesi de açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.