EkonomiGenelTürkiye

Altın yatırımcıları için Timuçin Sönmez’den önemli uyarı

ESRA SARI’DAN ÖZEL HABER

ANKARA KUYUMCULAR VE SAATÇİLER ODASI (AKSO) YÖNETİM KURULU BAŞKANI, TIMUÇİN SÖNMEZ, altın fiyatlarını değerlendirdi.

Küresel gelişmelerin, savaşların altının ons değerini etkilediğini söyleyen Sönmez, “Altın, her şeyden kolaylıkla etkilenen bir emtia olarak görülmektedir. Savaşlar çıktığında altın da etkilenir. Faiz oranları değiştiğinde altın da etkilenir. Altın normalde anlık tepkiler verir. Son yaşanan İsrail-Filistin çatışmaları altın üzerinde çok fazla etki yaratmadı. Altın, savaşlardan dolayı herhangi bir tepki göstermedi. Bununla birlikte, altın değerli metaller arasında ani pikler yapabilmektedir. Ancak mevcut ortamda altın henüz bir tepki göstermedi. Borsa ise tepki verdi.” şeklinde açıklamalarında bulundu.

Sönmez, İsrail-Filistin çatışmasının, borsaları etkilediğini ve bu bölgede yatırım yapan müteahhit firmalarını, gayrimenkul yatırım ortaklıklarını, inşaat ve enerji sektörlerini de etkilediğini belirtti.

DÜNYADAKİ GELİŞMELER ALTIN ONS FİYATINI ETKİLİYOR!

Sönmez, İsrail-Filistin savaşının verdiği etkilerin, enerji alanındaki gerilimler, Orta Doğu’daki karışıklıklar gibi küresel gelişmeler nedeniyle altının ons fiyatında anlık düşüşler veya yükselişler yaşandığını vurguladı.

ALTIN, GÜVENLİ BİR LİMAN NİTELİĞİ TAŞIYOR!

Altının güvenli bir liman olduğunu ifade eden Sönmez, yatırımcılara altın almalarını tavsiye etti.

Sönmez, uzun vadede yatırım yapmak isteyen vatandaşlara şu şekilde seslendi:

Altın, güvenli bir liman niteliği taşımaktadır. Enflasyon oranlarının oldukça yüksek olduğu bir süreçte, yatırımcıların portföylerinde mutlaka altına bir yer ayırmalarını tavsiye ediyoruz. Altın, TL bazında her zaman kar getirir. Zira, TL/Dolar kurunun yükselmesi, altın fiyatlarının da yükselmesine neden olur. Uzun vadeli yatırımcıları çok fazla etkilemez. Kısa vadeli yatırımlarda ise emtia alımını önermiyoruz. Altın, dolar cinsinden bir emtiadır ve dolarda meydana gelen artışlar, altın fiyatlarını doğrudan etkiler. Dolardaki yükselişle birlikte altın fiyatları da yükselir. Ancak altının, TL bazında zarar etmesi mümkün değildir. Altın alan yatırımcılar, mutlaka kar ederler. Uzun vadeli yatırım yapmak isteyenlere, çeyrek, yarım, tam ve ata altın almalarını tavsiye ediyoruz.”

Sönmez, dünya genelindeki tüm emtia fiyatlarının düşüş yaşadığı bir dönemi değerlendirerek, bu süreçte altın ve petrol fiyatlarının da düştüğüne dikkat çekti ve konuşmasını tamamladı.

Altın yatırımcıları için Timuçin Sönmez'den önemli uyarı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.