EkonomiGenelTürkiye

Uzmanlardan: Altına Yatırım Yapmak, İmitasyon Tuzağına Dikkat!

**Altın Piyasasında Artan Sahte Altın Alarmı**

Altın hareketliliği devam ederken birçok yatırımcı, doların yanı sıra altına yönelerek yatırım yapmayı tercih etti. Ancak bu durumun ardından uzmanlar, yatırım yapan vatandaşlara sahte altın konusunda uyarılarda bulundu.

**Sahte Altın Alarmı Piyasada**

Yatırımcıların altın talebinin artmasıyla birlikte sahtekarlar da harekete geçti. Yatırımcılar altına olan ilgilerini artırırken uzmanlar, sahte altına karşı dikkatli olunması konusunda uyarıda bulundu.

**Altın, Vatandaşların En Tercih Ettiği Yatırım Araçlarından Biridir**

Vatandaşlar arasında en çok tercih edilen yatırım araçlarının başında altın gelmektedir. Özellikle son zamanlarda değeri düşen altın fiyatları, yatırımcıların yüzünü güldürmeyi başardı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu bu konuyla ilgili açıklamalarda bulunurken, altın piyasasında en fazla rastlanan sahtekarlığın altın türleri olduğunu ifade etti. Uzmanlar ise sahte altının rengi ve ağırlığına bakılarak anlaşılabileceğini belirtti.

**Altının Ağırlığına Dikkat Edilmeli**

Uzmanlar, altının güvenilir yerlerden alınması gerektiğini vurgularken özellikle rengin ve hafifliğin önemli olduğunu belirtti. Son zamanlarda birçok yatırımcının internet üzerinden altın siparişi verdiğine dikkat çeken uzmanlar, bu durumun riskli bir hareket olduğunu ve altının mutlaka güvenilir kaynaklardan temin edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Uzmanlar, açıklamalarına devam ederken son birkaç yıl içinde talepte büyük bir artış yaşandığına da dikkat çekti.

**Altın Kurunda Hareketlilik Sürüyor**

Altın kurundaki hareketliliğin devam ettiğini belirten uzman ekonomistler, Ağustos 2022’de gram altının 1.016 lira seviyesinde olduğunu ve şu anda 1700 lira seviyesinde işlem gördüğünü vurguladı. Ayrıca altına yatırım yapan vatandaşların son bir yılda %66 oranında kazanç elde ettiğini de dile getirdi. Uzman ekonomistler, altın fiyatlarının daha da artacağına inanarak, 2023’ün dolar ve altın yılı olduğunu ifade etti.

Dolar ve altın kurunun paralel şekilde hareket ettiğine dikkat çeken uzmanlar, internet üzerinden verilen siparişlerde genellikle altının sahte çıktığını belirtti ve bu nedenle imitasyon altınlara dikkat edilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Uzmanlardan: Altına Yatırım Yapmak, İmitasyon Tuzağına Dikkat!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.