EkonomiGenelTürkiye

“TC Kimlik Numarası Kontrol Edin, 2.811 TL Hesaplara Yatırıldı!”

**Ekim Ayında Yaşlı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri Hesaplara Yatırılıyor**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ekim ayında yaşlı ve engelli aylıkları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. 65 yaş ve üzeri vatandaşlara yönelik “65 yaş maaşı” olarak da bilinen yaşlılık aylığı ile özel gereksinimleri olan engelli vatandaşlara verilen “engelli aylığı” ödemelerinin ne zaman yapılacağına dair bilgi verdi.

**Ekim Ayında Yaşlı Aylığı ve Engelli Aylıkları Ödemeleri**

Bakan Göktaş, Ekim ayında yaşlılık aylığı için yaklaşık 1,8 milyar TL ödeme yapacaklarını açıkladı. Ayrıca, yaklaşık 1,45 milyar TL tutarındaki engelli aylıklarının da hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacağını belirtti.

**Hesaplara Bugün İtibarıyla Yatırılacak**

Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımlarını sağlamak amacıyla kapsayıcı ve düzenli sosyal yardım programları geliştirdiklerini ifade eden Bakan Göktaş, “Engelli ve yaşlı vatandaşların eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda bağımsız bir şekilde yaşayabilmeleri için her zaman yanlarında olmaktayız. Bu doğrultuda Ekim ayından kaynaklanan 3,25 milyar TL tutarındaki yaşlı ve engelli aylıklarını bugün itibarıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırıyoruz” dedi.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik hizmetlerin insan odaklı ve hak temelli politikalar çerçevesinde yürütüldüğünü söyledi.

**Yaşlı ve Engelli Aylığı Miktarları Ne Kadar Oldu?**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, memur maaş katsayısında yapılan düzenleme sonrası sosyal yardım programlarının aylık ödemelerini artırdıklarını belirtti. Bu kapsamda;

– Yaşlı aylığı miktarının 2.348 TL’ye,
– Yüzde 40-69 arası engelli aylığı miktarının 1.874 TL’ye,
– Yüzde 70 ve üzeri engelli aylığı miktarının ise 2.811 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.