EkonomiGenelTürkiye

Yatırım Tüyoları: Dolar mı, Euro mu, Altın mı?

PARASINI DEĞERLENDİRMEK İSTEYENLER İÇİN İSLAM MEMİŞ’TEN YATIRIM TAVSİYELERİ

DOLAR KURU: GÜÇLÜ DURUŞ DEVAM EDİYOR

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, parasını değerlendirmek isteyenler için hangi piyasalarda yatırım yapmaları gerektiğini açıkladı. Dolar kuruna ilişkin değerlendirmesinde, dolar kurunda güçlü bir duruşun devam ettiğini belirtti. Serbest piyasalarda ekran fiyatında farklılık olmadığına dikkat çeken Memiş, dolar kurunun yükseliş trendinin devam edeceğini ve bu yükselişin önümüzdeki yıllarda da sürmesinin beklendiğini söyledi. Memiş, 2024 yılında dolar kurunun 30-32 TL seviyesine çıkabileceğini ve hatta 45 TL seviyesini görebileceğini ifade etti. Bunun dövizle iş yapanları etkileyeceğini ve dövizle işi olmayanların dövizle borçlanmaması gerektiğini vurguladı.

EURO: YATIRIM İÇİN TERCİH EDİLMELİ

İslam Memiş, Euro/dolar paritesinin şu anda oldukça düşük bir seviyede olduğunu belirtti. Yeni dolar elde edenlerin euro ile takas yapmasını öneren Memiş, Euro kuru için gelecek yıllarda 55 TL seviyesini beklediklerini söyledi. Doların 45 TL seviyesine çıktığı bir dönemde Euro kurunun da 50 TL olacağını belirtti. Memiş’e göre, yatırım için tercih edilmesi gereken para birimi Euro’dur.

ONS ALTIN: YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ VAR

İslam Memiş, ons altınla ilgili yorumunda destek seviyelerinin kırıldığını ve 1.885 dolar seviyesine kadar gevşeme beklediğini söyledi. Ancak Memiş, bu fiyatların dip seviyeler olacağını ve ekim ayından itibaren ons altında 2.000 doları aşacağımızı belirtti. Doları olanların tereddütsüz ons altına giriş yapması gerektiğini ifade etti. Ons altının bugünkü baskılanmasının ABD enflasyonu nedeniyle olduğunu ve FED’in gelecek hafta faiz artışına gidebileceğini belirtti. Ancak bu faiz artışının son olacağını ve altın fiyatlarının yükseleceğini söyledi.

GRAM ALTIN: UZUN VADEDE YÜKSELİŞ BEKLENTİSİ

İslam Memiş, gram altın yorumunda “kazan dibi” dediği bir süreçten geçtiklerini belirtti. Ancak bu seviyeden çıkılması durumunda Ekim ayından itibaren 1.800 TL’li rakamları görebileceklerini ifade etti. Devamında 1.880 TL direnç seviyesinin olduğunu ve 2024 yılında 2.000 TL ve üzeri rakamların beklendiğini söyledi. Sonrasında ise yıl içinde 2.500 TL ve ardından 3.000 TL’ye giden bir gram altın görülebileceğini ifade etti.

Not: Bu makalede yer alan değerlendirmeler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Sadece bir uzmanın görüşlerini içermektedir.

Yatırım Tüyoları: Dolar mı, Euro mu, Altın mı?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.