EkonomiGenelTürkiye

100. yıl emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişme sabah saatlerinde açıklandı

Emekli Maaşlarının Düzenlenmesi İçin Cumhurbaşkanı Erdoğan Talimat Verdi

Hükümet Emekliler İçin Düğmeye Bastı

Ekim ayında Meclis’in açılmasıyla emekli zammı öncelikli ele alınacak konulardan biri olacak. Emekliye zammın yanında bir de ikramiye müjdesi geliyor.

İşte Masada Konuşulan Rakam!

Bu yıl Cumhuriyet’in 100. yılı dolayısıyla bayramlarda ödenen ikramiyelerden hariç, bir üçüncü ikramiye ödenmesi gündemde. Bir kereliğine ödenecek ikramiyenin miktarı üzerindeki çalışmalar devam ederken, ilk olarak masaya 5 bin lira rakamının geldiği konuşuluyor. Açıklamanın çalışma bittikten sonra ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı öncesi kamuoyuna duyurulması bekleniyor.

“Enflasyona Karşı Korunmada Rahatlık Sağlayabilir”

İkramiye çalışmasıyla ilgili CNN Türk’e konuşan ekonomist Prof. Dr. Abdulkadir Develi, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlayacağız. Bu gerçekten kendi başına oldukça önemli bir nokta. Bu süreç içerisinde enflasyon karşısında durum da ortada. Böyle bir ikramiye konuşuluyor. Bunu yerinde buluyorum. Toplamda 15 milyon emekli var. Bunun bütçeye getireceği yükü de bir taraftan konuşmak gerek. Tüm bunlara rağmen şu anda enflasyon karşısında geliri azalan kesim var. Bunların desteklenmesi lazım. İlave ikramiyeler enflasyona karşı korunmada rahatlık sağlayabilir.” dedi.

Öte yandan emekli ve memur zammı Ocak ayında yeniden belirlenerek milyonların alım gücü artacak. Emekliye ara zam düzenlemesi için bütçe çalışmaları sürerken, Merkez Bankası’nın ekonomistlerle gerçekleştirdiği yeni enflasyon beklenti anketi sonuçları belli oldu. Emekli maaşı ve memur maaşları ne kadar artacak?

Sabah gazetesinde yer alan habere göre; emekli ve memur zammı için merak edilen Merkez Bankası’nın Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi sonuçları belli oldu.

6 milyonu aşkın memur ve emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme zammı da geçtiğimiz ay sonuçlanmıştı. Emekli maaşı, memur maaşları ile sosyal yardım ödemeleri için yeni tablo netleşti.

Emekli Maaşı Düzenlemesi İçin Geri Sayım

Emekli maaşı zammı düzenlemesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı bütçe, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da teknik olarak çalışmayı yürütüyor. Taslak çalışmanın netleşmesi sonrası düzenleme kamuoyu ile paylaşılacak. Bakan Mehmet Şimşek’in açıklamaları dikkate alındığında ‘En düşük emekli maaşı’ için bütçe çalışmaları gerçekleşiyor. Burada düzenlemenin Ekim veya Kasım ayında ortaya koyulması bekleniyor.

Emekliye Cumhuriyet Bayramı İkramiyesi Masada

Öte yandan tüm emekliler için Cumhuriyetin 100. yılına özel bir defaya mahsus olmak üzere emekli ikramiyesi ödemesi masada bulunuyor. Türkiye’de yaklaşık 15.5 milyon SSK ve Bağ-Kur emeklisi, 2.7 milyon da memur emeklisi bulunuyor. Yaklaşık 18 milyon kişiye bir ödemenin söz konusu olması ve mali disiplini bozmadan bütçe çalışmalarının gerçekleşmesinin istenmesi nedeniyle Bakanlık ince eleyip sık dokuyor. Örneğin burada 5.000 TL’lik bir ödeme söz konusu olursa 90 milyar TL’lik bir maliyet söz konusu oluyor.

Merkez Bankası Yeni Enflasyon Beklenti Sonuçlarını Açıkladı

Merkez Bankası Eylül ayı Piyasa Katılımcıları Anketi yayımlandı. Buna göre 2023 yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 67.22 olarak revize edildi. TCMB’nin enflasyon beklenti anketi sonuçlarına göre Tüketici Fiyat Endeksi 1.886,99 seviyesine yükselecek.

6 Aylık Enflasyon Beklentisi Yüzde 39.61 Oldu

Bu rakamlara göre 6 aylık enflasyon oranının da yüzde 39.61 düzeyine yükselmesi bekleniyor. 2023 yılı yeni enflasyon beklentisine göre emekli ve memurun zam tablosu belli oldu.

Ocak Ayında Toplu Sözleşme Zammı Yüzde 15

6 milyonu aşkın memur ve memur emeklisinin merakla beklediği toplu sözleşme görüşmeleri tamamlandı. Memurlar 11 iş kolunda birçok sosyal hak elde ederken, toplu sözleşme zammı da 2024 yılının ilk yar

100. yıl emekli ikramiyesi ile ilgili son dakika gelişme sabah saatlerinde açıklandı

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.