EkonomiGenelTürkiye

2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun toplantı tarihi açıklandı.

2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Açıklandı – Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği 2024 asgari ücret zammı için son dakika açıklaması yapıldı.

2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı Ne Zaman?

7 milyon asgari ücretlinin beklediği 2024 asgari ücret zammı için toplantı tarihi hakkında beklenen açıklama geldi. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Tarkan Zengin, “Aralık ayında asgari ücret görüşmeleri başlayacağı için özellikle asgari ücret çalışmalarının sekreteryasını yürüten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bunun öncesinde çalışmalara başlıyor.

Burada elbette tarafların toplantı yerinin belirlenmesi tarafların beklentileri her dönem çalışmalar yapılıyor. Bu konuya dair teknik çalışmaların ve diğer çalışmaların yürütüleceğini biliyoruz” diyerek birinci toplantının Aralık ayında yapılacağını ve toplamda 3 toplantı sonrasında nihai zammın kesinleşeceğini ifade etti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplam 15 üyeden oluşurken Zengin tüm işçilerin zam oranının aslında asgari ücrete göre belirlendiğini ifade ederek “Onların da ücret seviyeleri yine asgari ücrete gelen artışa göre de belirleniyor. Geçinme indekslerinin ülkedeki genel ücretler seviyesinin yine ekonomik ve sosyal durumun dikkate alınarak bir asgari ücretin belirleneceği ifade ediliyor. Dolayısıyla bunlar masada olacak” diyerek enflasyonun üzerinden bir artışa kesin gözü ile bakıldığını belirtti.

2024 Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun toplantı tarihi açıklandı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.