EkonomiGenelTürkiye

Yeni devlet destek programı işsizlere 3.420 TL para sunuyor!

Türkiye’de İşsizlere Yönelik Devlet Destekleri

İşsiz kalan vatandaşlar için Türkiye’de çeşitli devlet destekleri sağlanmaktadır. Bu destekler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara sunulmaktadır. Geliri olmayan bazı vatandaşlar, iş bulamadıkları için Aile Bakanlığı tarafından nakit desteklerle desteklenmektedir. Bu nakit destekler sayesinde vatandaşlar, devletten cep harçlıklarını alabilmektedir.

İşsizlere Özel Sosyal Yardım

İşsiz kalan vatandaşlar, devlet desteklerini daha fazla sorgulamaktadır. İnsanlar, devletin sağladığı imkanları araştırmakta ve bu desteklere erişmeye çalışmaktadır. İşsizlere verilen devlet desteği denilince, akla ilk olarak işsizlik maaşı gelir. Ancak işsizlik maaşı belli koşullara tabidir ve her işsiz bireyi kapsamamaktadır. Aile Bakanlığı’nın işsizlere yönelik sağladığı sosyal yardım ise daha geniş kitlelere hitap etmektedir.

Şartları Nelerdir?

İşsizlere özel verilen sosyal yardımdan faydalanabilmek için 18 ile 55 yaş arasında olmak ve çalışma engeli bulunmamak gerekmektedir. Bu şartlar sağlandığında, işsiz vatandaşların Aile Bakanlığı’nın düzenli sosyal yardım yapılan konutlarda yaşamaları gerekmektedir. Bu şart da yerine getirildiği takdirde belirtilen sosyal yardım alınabilmektedir.

İŞKUR’un Rolü

İşsizlere yönelik sosyal yardım almak için, Aile Bakanlığı ile İŞKUR arasında ortak bir çalışma yapılmaktadır. Aile Bakanlığı, işsiz vatandaşları İŞKUR’a bildirmekte ve bu kurum da vatandaşların eğitimine, becerilerine ve geçmiş iş tecrübelerine uygun işler bulmaktadır. Ardından iş görüşmeleri ayarlanmaktadır. Vatandaşların sosyal yardım alabilmesi için yapmaları gereken ise belirlenen iş görüşmelerine gitmektir. İş görüşmesine giden vatandaşlara Aile Bakanlığı tarafından sosyal yardım ödemesi yapılmaktadır. İşe giriş gerçekleşse de gerçekleşmese de bu sosyal yardım ödemesi, vatandaşların hesaplarına yatırılmaktadır.

Ne Kadar Ödeniyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın işsizlere yönelik sosyal yardım tutarı açıklanmıştır. Buna göre bu ödeme 1.140 TL olarak belirlenmiştir. Vatandaşlar yılda üç kez bu sosyal yardımı alabilmektedirler. Belirli aralıklarla üç iş görüşmesine katılan vatandaşlara toplamda 3.420 TL ödeme yapılmaktadır. Ödemeler, vatandaşlara nakit olarak verilmektedir.

Yeni devlet destek programı işsizlere 3.420 TL para sunuyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.