EkonomiGenelTürkiye

Kızılay, 6.000 TL sosyal yardım ödemesine başladı! Numarası “o” ile başlayanlar faydalanabilir.

Kızılay 6.000 TL Sosyal Yardım Ödemesi ile Destek Sunuyor! Kimlik Numarası 9 İle Başlayanlar Başvuru Yapabilir

Devletin sağladığı sosyal yardım ödemeleri her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu yardım programlarından faydalanmak isteyen bireylerin belirli koşulları sağlamaları gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan yardım programı kapsamında yeni destekler sunulurken, Kızılay Sosyal Uyum Yardımı da bu desteklerden biridir. Kızılay, Sosyal Uyum Yardımı programıyla yıllık toplamda 6 bin TL sosyal destek ödemesi yapacak.

Kızılay Sosyal Uyum Yardımı Nedir? Kimlere Ödenir?

Kızılay tarafından yapılan açıklamada, söz konusu yardım ödemesinin, “Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC) tarafından finanse edilen ve Türkiye Kızılay Derneği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında ortaklaşa uygulanan bir yardım programı” olduğu belirtilmiştir.

Yardım kapsamında ise “Geçici Barınma Merkezleri dışında ikamet eden; muhtaçlık ve demografik kriterlerden en az birine uyan, kimlik numarasının ilk hanesi 9 ile başlayan Geçici Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma Statüsü, Uluslararası Koruma başvuru sahipleri ve İnsani İkamet İzni bulunan yabancılar” yer almaktadır. Ayrıca, bağımlılık oranı 1.5’in üzerinde olan haneler de yardımdan faydalanabilecektir.

Yardımdan sadece kimlik numarasının ilk hanesi 9 ile başlayan kişiler yararlanabilecektir. Bu kişilere aylık 300 TL düzenli para yardımı yapılmakta olup, çeyreklik dönemlerde ise aşağıdaki şekilde hane başına ödeme yapılacaktır:

– 1-4 kişilik hanelere 600 TL,
– 5-8 kişilik hanelere 300 TL,
– 9 ve daha fazla kişilik hanelere ise 100 TL.

Böylelikle toplam sosyal yardım ödemesi 6 bin TL’ye ulaşmış olacaktır. Bu yardımdan faydalanmak isteyenler, başvurularını ilgili kurumlara yapabilirler.

Sosyal yardımlar, ihtiyaç sahibi bireyler için önemli bir destek sağlamaktadır. Devletin bu tür yardımları, toplumsal refahın artmasına ve sosyal adaletin sağlanmasına katkıda bulunmaktadır.

Kızılay, 6.000 TL sosyal yardım ödemesine başladı! Numarası

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.