EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret, memur ve emeklinin zam oranı Eylül ayında belirlendi!

Emekli ve Memur Zammında Sistem Değişiyor

Milyonlarca memur ve emekli için yeni zam dönemi yaklaşırken maaş hesaplarında da sistem değişikliğine gidileceğinin işareti verildi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, artık ücret artışlarının hedef enflasyona göre yapılacağını açıkladı.

Enflasyona Göre Yüzde 50’lik Zam

Orta Vadeli Program’da yıl sonu enflasyon öngörüsü yüzde 6.5 olarak açıklandı. Bunun üzerine yapılan hesaplamalar, 6 aylık enflasyonun yaklaşık yüzde 3.8 olacağını gösteriyor. Bu oran SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak ayı enflasyon artışını belirlerken, memurlar ve memur emeklileri için fark ödeneceği anlamına geliyor.

Ocak zammında toplu sözleşme zammıyla birlikte memurlar ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 49’u geçmesi bekleniyor. Ayrıca verilecek refah payı ile birlikte emeklilerin zam oranlarının yüzde 50’yi aşması öngörülüyor.

Mehmet Şimşek’in Açıklamaları Sonrası Yapılacak Hesaplamalar

Emekli ve memur zamı yılda iki kez belirleniyor. Ocak ve Temmuz aylarında SSK ve Bağ-Kur emeklileri 6 aylık enflasyon kadar artış alırken, memurlar ve memur emeklileri ise toplu sözleşme artışı ve enflasyon farkını maaşlarında görüyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in açıklamaları sonrasında ise hesaplamaların değişeceğinin işareti de verilmiş oldu. Yeni hesaplamalar, dönem sonundaki enflasyona göre değil, zamların uygulanacağı 6 aylık dönem için hedeflenen enflasyona göre yapılacak. Bu sayede emekliler ve memurlar oluşacak enflasyon farkından etkilenmeyecek ve maaş artışları enflasyonun üzerinde olacak. Ayrıca refah payı uygulamasının da devam etmesi bekleniyor.

Asgari ücret, memur ve emeklinin zam oranı Eylül ayında belirlendi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.