EkonomiGenelTürkiye

Haluk Bayraktar İddialara Sert Tepki Veriyor: “İtibar Suikasti!”

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, medyada yayınlanan haberlere sert bir tepki gösterdiği açıklamasında. Özellikle Halk TV’nin Bayraktar TB2 İHA’larıyla ilgili haberine itibar suikasti yapıldığını söyledi.

Bayraktar, gazetecilikte haber yapılırken karşı tarafın da söz hakkı tanınması gerektiğini vurgulayarak, ancak kendilerine hiçbir şekilde ulaşılmadığını belirtti. Haberde yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını düşündüklerini ve haberin asıl amacının itibar suikasti olduğunu ifade etti.

İhalenin şeffaf bir şekilde yapıldığını dile getiren Bayraktar, İHA kiralama işleminin dünyadaki benzerlere göre çok daha ucuz olduğunu belirtti. Ayrıca, Baykar’ın Orman Genel Müdürlüğü ihalesine en düşük teklifi vererek 5 adet Bayraktar TB2 İHA kiraladığını ve 4 Bayraktar İHA’yı ücretsiz olarak OGM’ye sunduklarını açıkladı. Operasyon süresince tüm masrafların Baykar tarafından karşılandığını da vurguladı.

Bayraktar, Bayraktar TB2 İHA’ların orman yangınlarında önemli bir rol oynadığını söyledi. 2022 yılında 1109 yangının hızlı bir şekilde tespit edilmesine yardımcı olduklarını ve OGM’nin müdahale süresinin teknolojinin kullanımıyla önemli ölçüde azaldığını ifade etti.

Son olarak, Baykar olarak Yeşil Vatan’ın korunması ve ülkeye hizmet etme amacıyla teknolojik altyapıları oluşturduklarını belirten Haluk Bayraktar, yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını ve itibarlarını zedelemeyi hedeflediğini düşündüklerini söyledi. Bu yüzden kamuoyuna açık ve şeffaf bir şekilde bilgi sunmaya devam edeceklerini açıkladı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.