EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere seyyanen zam müjdesi hükümet tarafından açıklandı!

**Emeklilere Yapılacak Seyyanen Zam Hakkında Son Açıklamalar**

İktidara yakınlığıyla bilinen Abdulkadir Selvi, A Haber’de katıldığı canlı yayında, emeklilere yapılacak seyyanen zam ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

**Emeklilerin Serzenişlerine Kulak Veriyoruz**

Selvi, “Yapılan yüzde yirmi beşlik zamdan sonra Sayın Cumhurbaşkanı özellikle emeklilerimizin bu konudaki serzenişlerini ve beklentilerini farkında olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanının tabandan yükselen bu tür seslere kulak verme özelliği, gereğini yapma iradesine sahip olduğunu söyledi.

**Çalışmalar Sürüyor**

Selvi, ardından hem Çalışma Bakanı Vedat Bey, hem de Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in bu konuda çalışmaların devam ettiğini ifade ettiklerini belirtti. Kendisine gelen bilgiler doğrultusunda iki bakanlığın uzmanlarının büyük ölçüde çalışmayı tamamladığını ve konunun bir kabine toplantısında ele alınacağı, ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı’na bir sunum yapılacağı bilgisini paylaştı.

**Alternatifler Üzerinde Duruluyor**

Selvi, çalışmalarda değişik alternatiflerin değerlendirildiğini ifade etti. Oransal olarak bir düzenleme mi yapılacak, yoksa en düşük memur maaşından yola çıkarak bir düzenleme mi gerçekleştirilecek? Seyyanen zam mı yapılacak? Ancak şu an için eldeki bilgilere göre ağırlığın seyyanen zam yapılacağı yönünde olduğunu aktardı.

**Zamın Süresi Hala Belirsiz**

Selvi, zam konusunda net bir bilgiye sahip olmadığını belirtti. Acaba bu seyyanen zam bir kereye mahsus mu yapılacak? Yoksa ekim, kasım, aralık aylarında emeklilere bir seyyanen zam yapılacak ve ocak ayında da çalışanlar ve emekliler için bir düzenleme mi getirilecek? Bu konuda net bir bilgi bulunmadığını, ancak şu an için seyyanen zamın daha ağırlıkta olduğunu söyledi.

Emeklilere seyyanen zam müjdesi hükümet tarafından açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.