EkonomiGenelTürkiye

Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin! Destek ödemeleri yapıldı.

Türkiye’de Tarımsal Destek Ödemeleri Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Tarım ve Hayvancılık İşletmelerine Destek Veriliyor!

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilere düzenli olarak destek sağlamaktadır. Bu destekler, çiftçilerin üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla yapılmaktadır. Tarım ve Orman Bakanlığı’nın bütçesinin önemli bir kısmını oluşturan bu destek ödemeleri, yıl içerisine yayılmaktadır. Çiftçi Kayıt Sistemi’ne kayıtlı olan çiftçiler, üretim alanlarına göre belirli dönemlerde ödemelerini alabilmektedirler.

Ödemeler Hesaplara Yatırıldı!

Son yapılan destekleme ödemesi hakkında Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı bir açıklama yaptı. Bakan İbrahim Yumaklı, ödemelerin hesaplara aktarıldığını duyurarak, “Hayvan hastalığı tazminatı, süt analizi, yağlı tohumlu bitkiler, sertifikalı tohum üretimi gibi destekler ve özellikle de genç ve kadın kardeşlerimizi ilgilendiren Uzman Eller Projesi destekleriyle birlikte 300 Milyon TL’lik tarımsal destek ödemelerimizi çiftçi kardeşlerimizin hesaplarına bugün aktardık. Bu yıl çiftçilerimize yaptığımız destekleme ödemeleri 39 Milyar TL’yi aşmıştır” dedi.

Hesap Kontrolü Yapılması Gerekiyor

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın destekleme ödemelerinden yararlanmak için daha önce başvuruda bulunan vatandaşlar, bu ödemeleri Ziraat Bankası hesaplarından alabilmektedir. Ödemelerin Ziraat Bankası hesaplarına yatırıldığı vatandaşlara bildirilmemektedir. Bu nedenle, ödemelerini Ziraat Bankası hesaplarında kontrol etmeleri gerekmektedir. Ödeme alan vatandaşlar, banka şubeleri veya ATM’ler aracılığıyla ödemelerini çekebilirler.

Ziraat Bankası hesabınızı kontrol edin! Destek ödemeleri yapıldı.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.