EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan müdahale ederek zam kararı erteledi! Zam süreci 3 aşamada gerçekleşecek.

Doğalgaz Fiyatlarına Yüzde 20 Zam Yapıldı: Vatandaşlara Kötü Haber!

Sanayi Alanında Doğalgaz Fiyatlarına Yüzde 20 Zam

Geçtiğimiz günlerde BOTAŞ, sanayi alanında kullanılan doğalgaz fiyatlarına yüzde 20 oranında zam yaptığını açıkladı. Fiyatların 1 Ekim’den itibaren geçerli olacağı ifade edilirken, bu zamdan hem ticaret hem de sanayi aboneleri etkilenecek.

Vatandaşlar İçin Zam Oranlarının Kademeli Olarak Yapılması Bekleniyor

Konuyla ilgili Gazete Pencere’den Nuray Babacan’ın haberine göre, vatandaşlar için doğalgaz ve elektriğe yapılacak zamların kademeli olarak yapılması bekleniyor. Elektrik ve doğalgazdaki zam kararları, yerel seçimlerden sonra uygulanacak. Zamların ise 3 aşamada kademeli olarak uygulanacağı konuşuluyor.

Konut Abonelerine Kötü Haber

1 Ekim tarihinde sadece konut abonelerine zam yapılmamıştı. Yapılan değerlendirmelere göre, konut abonelerindeki doğalgaz zammının miktarı ticaret ve sanayi abonelerinin üç katı kadar artırılacak. Bu zam kararı da seçim sonrasında kademeli olarak uygulanacak. Gazeteci Nuray Babacan, bu durumu “Vatandaşlar, martta yapılacak yerel seçimin uzatmasıyla karşı karşıya kalacak” şeklinde açıkladı.

Erdoğan İtiraz Etti

Kulis bilgilerine göre bütçe ve enflasyon krizi ile birlikte yapılan hesaplamalar sonucunda tarım, ticarethane ve konutlarda yapılması gereken elektrik ve doğalgaz zammı için bir taslak hazırlandı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunuldu. Ancak Erdoğan, yüzde 20’lik zam oranının daha fazlasını içeren bu pakete itiraz etti.

“Kalabilen Zamlar Seçimden Sonraya Kalsın”

Yapılan itirazın sebebi olarak yaklaşan yerel seçimler gösterildi. Bu tür zamların seçime yakın dönemde yapılmasının oylara olumsuz etki yapabileceği düşünüldü. Kabine tarafından, zamların 3 aşamada kademeli olarak yapılması ve seçim sonrasına ertelenmesi gerektiği ifade edildi. Bu şekilde, yüzde 20’lik zam oranının da gerçekleştiği belirtiliyor.

Erdoğan müdahale ederek zam kararı erteledi! Zam süreci 3 aşamada gerçekleşecek.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.