EkonomiGenelTürkiye

Halkbank borçlarını ERTELEMELİ olarak KAPATMA kredisi – Cumhurbaşkanı müjdesi!

**Cumhurbaşkanı Müjdesi: Halkbank Borç Kapatma Kredisi İle 6 Ay Ertelemeli**

Seçimden hemen önce başlayan ekonomik dalgalanma, seçim sonrasında daha da artmış ve döviz kuru ile enflasyon oranında yaşanan yükseliş, vatandaşların ay sonunu getirmekte zorlanmasına sebep olmuştu.

**Halkbank Borç Kapatma Kredisi Kimlere Verilir, Başvuru Şartları Neler?**

Vatandaşlar ay sonunu getirmekte zorlanırken, bankaların kredi paketlerine olan başvurular rekor kırdı. Kredi ödemeleri gecikmeye başladıktan sonra borç kapatma kredisi talepleri arttı. Borç kapatma kredisi konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından beklenen müjde geldi.

Halkbank borç kapatma kredisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada şartlar belirtildi. Erdoğan, “Genç girişimcilerimizin sıfır faizli kredi limitini 100 bin liradan 300 bin liraya yükseltirken, yaş sınırını da 30’dan 35’e çıkartıyoruz. Halkbank’tan kredi kullanıp da takibe düşen esnaflarımıza 6 aya kadar geri ödemesiz, 36 aya kadar vadeli, yüzde 4 faizli krediyle borçlarını tasfiye imkanı sağlıyoruz” diyerek, 6 aya kadar ertelenmiş ve 36 ay vadeli borç kapatma kredisi verileceğini ifade etti. Yıllık yüzde 4 olan faiz oranı aylık olarak 0.34 seviyesine denk geliyor.

**İhtiyaç, Taşıt ve Konut Kredisi Borcu Olanlara Borç Kapatma Kredisi Veren Bankalar Hangileri?**

Cumhurbaşkanı tarafından verilen borç kapatma kredisi sadece esnafa yönelik sunulurken, vatandaşlar aynı kredi imkanının kendilerine de sunulmasını talep ediyorlar. İhtiyaç, taşıt ve konut kredisi borcu olan ancak borçlarını ödemekte zorlanan kişiler, bankaların ya yapılandırma ya da borç kapatma kredisi desteği vermesini istiyor. Devlet destekli, düşük faizli borç kapatma kredisi talepleri artıyor.

Özellikle kredi borcu nedeniyle icralık olanlara yönelik çalışma talebi ağırlık kazanırken, kara liste affı da vatandaşların gündeminde bulunuyor. Peki, sizin kredi borcunuz var mı? Özel bankalar tarafından verilen yüksek faizli borç kapatma kredisi paketleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Devlet destekli kredi verilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz? Düşüncelerinizi yorum bölümümüze bekliyoruz.

Halkbank borçlarını ERTELEMELİ olarak KAPATMA kredisi - Cumhurbaşkanı müjdesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.