EkonomiGenelTürkiye

Tapu Sahiplerine Müjde! 1.563 TL Para İadesi Sizleri Bekliyor!

Tapu Sahiplerine Müjde: 1.563 TL Emlak Vergisi Para İadesi – Milyonlarca kişinin tapu sahibi olmasından dolayı dikkate alması gereken önemli bir duyuru yapıldı. Birçok kişi, emlak vergisi muafiyetinden habersiz olduğu için gereksiz ödeme yapmak zorunda kaldı.

Emlak Vergisi Muafiyet Süresi Ne Kadar?

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından emlak vergisi ödeyen kişilere belirli koşullar altında sıfır oranlı emlak vergisi muafiyeti hakkı tanınmaktadır. Bu hakka haberdar olmayan kişiler, vergi ödemek zorunda kaldıklarını itiraf ederken geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi para iadesi hakkına sahip olduklarını belirtildi ve başvuruda bulunmaları istendi. Başvuran kişiler, emlak vergisi zamanaşımı süresi içinde ödedikleri paraları geri alabilecekler.

Emlak Vergisi Zamanaşımı Süresi ve Para İadesi Nasıl Alınır?

Ülkemizde emlak vergisi tahsilatları belediyeler tarafından yapılmaktadır ve Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) tarafından emsal bir kararla para iadesi fırsatı ortaya çıkmıştır. KDK tarafından yapılan açıklamada, emlak vergisi muafiyeti hakkına sahip olan kişilerin yaptıkları ödemeler için emsal kararın ilan edildiği belirtilerek emlak vergisi zamanaşımı süresi olarak 5 yıl kabul edilmektedir ve para iadesi için ödeme yapılan belediye adresinin kullanılması gerekmektedir.

Tek Evi Olanlar ve Tapu Sahipleri İçin Müjde!

KDK tarafından açıklanan emsal kararla birlikte para iadesi fırsatı ortaya çıkmıştır. Emlak vergisi muafiyeti hakkına sahip olan kişilerin ödedikleri emlak vergisi belediyeler tarafından iade edilecektir. Tek evi olan ve sahip olduğu evin büyüklüğü 200 metrekareden küçük olan, geliri olmayan ev hanımları, işsiz kişiler, engelliler, şehidin dul eşi ve yetimleri ile emekli aylığından başka hiçbir geliri olmayan emekliler emlak vergisi muafiyeti hakkına sahiptir.

Bu kişiler, muafiyet hakkından haberdar olmadıkları için ödedikleri emlak vergisi tutarını belediyeye bizzat başvurarak geri alabileceklerdir. Yukarıda bahsedilen emsal kararı göstererek siz de emlak vergisi para iadesi talep edebilirsiniz. Lütfen not edin ki, belirtilen miktar sadece bir örnek olup gerçek ödenecek tutar, zaman aşımı nedeniyle geriye dönük 5 yıllık emlak vergisi üzerinden hesaplanacaktır.

Tapu Sahiplerine Müjde! 1.563 TL Para İadesi Sizleri Bekliyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.