EkonomiGenelTürkiye

Emeklilere yüzde 60 ek zam kararıyla müjde!

# EMEKLİLERE YENİ ZAM MÜJDESİ! SON DAKİKA GELİŞMELERİ

## Emekli Maaşlarında Değişiklik Başlıyor

Bugün itibariyle, emekli zam oranlarında önemli bir değişiklik gerçekleşti. SSK, Bağ-Kur, memur emeklileri ve EYT emeklilerine müjdeli bir haber geldi. 16 milyon emeklinin maaşlarında düzenlemeler yapılacak. 1 Ağustos itibariyle, yeni zam görüşmeleri için çalışmalara başlandı. Cumhurbaşkanının talimatıyla başlayan bu görüşmeler, milyonlarca emekliye yeni haklar ve zam oranları sağlayacak. İşte emekli maaşlarında yaşanan son dakika gelişmeleri…

## SSK, Bağ-Kur, 4C ve EYT Emeklilerine Zam Müjdesi

SSK, Bağ-Kur, 4C (memur) ve EYT emeklisi vatandaşlara, geçtiğimiz günlerde zam müjdesi verildi. Temmuz ayında açıklanan zam oranı yüzde 25 olarak belirlendi. Ancak emekliler, bu zam oranından pek memnun değil. Bir süredir emekli maaşlarıyla ilgili yeni talepler gündemde. Özellikle memur emeklileri için yapılan seyyanen zam talebi, emekliye de gelmeye devam ediyor. Emekliler, bu konuda oturma eylemleri de düzenlemekte. Sonunda emeklilerin beklediği müjde de geldi. Ek zam için çalışmalara başlandı ve emekli maaşları tamamen yeniden düzenlenecek. Peki emeklilere ne kadar ek zam yapılmış olacak? Emekli maaşlarına gelecek olan ara zam miktarı ne kadar olacak? İşte yeni emekli maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri…

## EMEKLİ VE MEMUR ZAMMI İÇİN GÖRÜŞMELER BAŞLADI

Temmuz ayında emeklilere ve memurlara yapılan ara zamın ardından, toplu sözleşme zammı için görüşmeler başladı. Emekli ve memur ek zam için, MEMUR SEN ve kamu işveren tarafı bugün itibariyle masaya oturdu. MEMUR SEN, geçtiğimiz günlerde 129 maddelik taleplerini açıklamıştı. Bu talepler arasında memur ve emeklilere yüzde 110 zam yapılması, ek bayram ikramiyesi ve ek sosyal haklar talep ediliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen görüşmeler sonucunda, memur ve memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal hakları da belirlenecek. Ayrıca, bu görüşmeler, yeni zam alacak olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de önem taşımaktadır.

## Bakan Işıkhan’dan İlk Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz günlerde emekli ve memurun toplu sözleşme zammıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Emekli ve memurun yeni haklarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmelerinin başlayacağını vurgulayan Bakan Işıkhan, en kısa sürede sonuca varacaklarını ve uzlaşmanın sağlanacağını umduğunu ifade etti.

1 Ağustos itibariyle, görüşmelere başlandı. Bugün gerçekleştirilecek olan ilk görüşmenin ardından detayların da açıklanması beklenmektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.