EkonomiGenelTürkiye

Aile Bakanlığı’ndan Başvurana 2.800 TL Destek Maaşı!

Türkiye’de İhtiyaç Sahipleri İçin Aile Bakanlığı Sosyal Yardımları ve Destekleri

Artan Enflasyon ve Geçim Koşulları

Türkiye’de insanların geçim koşulları oldukça güç bir hale geldi. Artan enflasyon geçinme endeksini adeta patlattı. Bu değişen koşullar en fazla da toplumun alt tabakasında yer alan ihtiyaç sahiplerini vurdu. İhtiyaç sahibi vatandaşların geçimlerini sağlayabilmeleri için artık ek desteklere çok daha fazla gereksinim duydukları biliniyor. Bunun için de Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sosyal yardımlarına dair büyük bir ilgi oluştu.

Aile Bakanlığı’nın Nakit Destekleri

İhtiyaç sahipliğine göre Aile Bakanlığı vatandaşlara nakit destekler sağlıyor. Uygulanan sosyal yardım programları ile beraber farklı niteliklerdeki vatandaşlara devlet destekleri ulaştırılıyor. Her ihtiyaç sahibi için ayrı bir imkan sağlayan Aile Bakanlığı başvuru odaklı çok önemli destek ödemeleri yapmayı sürdürüyor.

Aile Destek Yardımı

Yaşadıkları zor maddi koşullar nedeniyle ailelere yönelik devlet sosyal yardım ödemesi yapıyor. Her ay verilen bu sosyal yardım ile aile bütçeleri destekleniyor. Buna ek olarak çocuklar için de aynı destek programı içerisinde ek bir destek daha sağlanıyor. Koşulları sağlayan vatandaşlar ile aile başı Aile Bakanlığı her ay 1.950 TL tutarında ödeme yapıyor.

Aile Bakanlığı’nın Kadınlara Yönelik Sosyal Yardımı

Aile Bakanlığı için sosyal yardımlarda kadınların ayrı bir yeri bulunuyor. Kadınlara sağlanan sosyal yardım ile beraber toplum içerisinde dezavantajlı durumda olmamaları amaçlanıyor. Bu durumda uygulanan programlardan birisi de son resmi nikahlı eşini kaybeden kadınlara yönelik oluyor. Bu kadınlara aylık 1.000 TL destek verilirken ödemeler 2 ayda bir 2.000 TL şeklinde yapılıyor.

Yaşlılara Maaş Verilmesi

Herhangi bir sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar için Aile Bakanlığı maaş bağlama imkanını da sunuyor. Sosyal güvenceye sahip olmayan ve gelir açısından da muhtaçlık sınırının altında olan 65 yaş üstü vatandaşlar maaşa bağlanıyorlar. Her ay bu kişilere Aile Bakanlığı tarafından 2.348 TL ödeme yapılıyor.

Engellilere Maaş Güvencesi

Aile Bakanlığı engelli vatandaşları da maaşa bağlayarak destek oluyor. 18 yaş üzerinde bulunan ve en az yüzde 40 oranında engeli olan vatandaşlar sosyal güvenceleri yoksa engelli maaşı alabiliyorlar. Engel oranına göre bu kişilere Aile Bakanlığı aylık 2.811 TL tutarında ödeme yapıyor.

Aile Bakanlığı'ndan Başvurana 2.800 TL Destek Maaşı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.