EkonomiGenelTürkiye

Çocuklu Ailelere 5000 TL Ödeme: Aile Destek Paketi Müjdesi!

Aile Destek Paketi ile Çocuklu Ailelere Büyük Yardım

Çocuk Desteği Ödemesi Nasıl Alınır?

Aile destek paketi kapsamında, çocuklu ailelere yeni yardım ödemeleri yapılmaktadır. Bu yardım ödemelerinin çocuklu ailelere büyük bir destek sağladığı ortaya çıkmıştır. E-devlet üzerinden gerçekleştirilecek başvurular ile çocuk başına 5000 TL ödeme yapılacaktır.

Ödemeler PTT Üzerinden Yatırılacak

2022 yılında cumhurbaşkanının talimatıyla çocuklu ailelerin maddi sıkıntılarını gidermek amacıyla ödeme yapılmasına karar verilmiştir. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Aile Destek Paketi programı başlatılmıştır. Bu program kapsamında dar gelirli ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım ödemesi yapılacak ve ödemeler PTT üzerinden gerçekleştirilecektir. 2023 yılında planlanan Aile Destek Paketi’nin süresi 1 yıl daha uzatılmış olup yeni yardım kalemleri de eklenmiştir.

Dar gelirli ailelere sağlanan yardımlar PTT üzerinden 4 milyon haneye ulaştırılmaktadır. Ayrıca aile destek programı kapsamında, dar gelirli ailelere her ay düzenli olarak ödeme yapılmaktadır. Bu ödemelerin miktarı Eylül ayında yapılan ödemelerle birlikte 579 milyon TL’ye ulaşmıştır. Sosyal ve ekonomik destek paketi kapsamında da yardımlar sunulmaktadır. Dar gelirli vatandaşlar bu ödemeleri her ayın 15 ile 30’u arasında PTT’den çekebilmektedirler.

Çocuklu Ailelere 5000 TL Ödeme: Aile Destek Paketi Müjdesi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.