EkonomiGenelTürkiye

Aylık 2.500 TL Kiraya Yardımı: Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri

**Denizli Erzurum Eskişehir Gaziantep Hatay Kahramanmaraş Kayseri! Aylık 2.500 TL Kira Yardımı Açıklandı**

Devlet, sosyal yardım desteklerini çeşitli alanlarda açıklarken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından bir yardım programı duyuruldu.

**Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı Nedir, Kimlere Verilir?**

Özellikle Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremin ardından, Türkiye’de kentsel dönüşüm projeleri daha da önem kazandı. Deprem riski yüksek illerde yapılan çalışmalar hız kazandı.

6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 5. maddesi ve 6306 sayılı Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin 16. maddesi kapsamında, riskli yapılar için kira yardımı yapılacağı ilan edildi. Kentsel dönüşüm sürecine giren, riskli yapı belgesi alan veya devlet tarafından riskli alan ilan edilen bölgelerde evi olan kişilere devlet kira yardımı yapacak.

**Illere Göre Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı 2023 Ne Kadar, Kaç TL?**

En yüksek kira yardımı, İstanbul’da aylık 3.500 TL olarak gerçekleştirilecekken, Adana, Aydın, Balıkesir, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon ve Van illeri için ise aylık 2.500 TL olarak belirlendi.

Kentsel dönüşüm kira yardımı başvuruları, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın il ve ilçe şubelerine yapılabileceği gibi e-Devlet üzerinden de gerçekleştirilebilir.

Aylık 2.500 TL Kiraya Yardımı: Denizli, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kayseri

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.