EkonomiGenelTürkiye

Özü: “Evi Olmayana 500 Bin TL Konut Desteği!”

DEVLETİN SUNMUŞ OLDUĞU 500 BİN TL KONUT DESTEĞİ İLE KONUT SAHİBİ OLUN!

Ev sahibi olmak Türkiye’de kiralar gibi sıkıntılardan kurtulmak anlamına geliyor. Ancak birçok kişi bu imkana sahip değil. Yükselen fiyatlar nedeniyle konut satın almak da her geçen gün daha da zorlaşıyor. Neyse ki, devlet vatandaşların konut sahibi olabilmesi amacıyla çeşitli destekler sağlıyor. Bu desteklerin bir kısmı çok tanınırken diğerleri ise hâlâ bilinmiyor. Vatandaşlar için sunulan, pek bilinmeyen devlet desteklerinden biri olan 500 Bin TL konut desteği, özel bir fırsat sunuyor.

500 BİN TL KONUT DESTEĞİ NEDİR?

Ev sahibi olmayan vatandaşlar için konut satın alma hayali hâlâ gerçekleşebilir bir durum olmaya devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bu hayallerin gerçek olması için özel bir yardım programı başlattı. Bu program kapsamında, belirli şartları karşılayabilen konut almak isteyen kişiler 500 Bin TL’lik destek alabiliyorlar. Bu sayede devlet, konut fiyatının 500 Bin TL’sini karşılıyor. Geri kalan miktarı ödeyerek konut sahibi olabilirsiniz. Dahası, bu destek için bir geri ödeme yapmanıza gerek yok. Devlet, doğrudan vatandaşa 500 Bin TL hibe ediyor.

ŞARTLAR NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın uyguladığı bu proje kapsamında belirli şartlar belirlendi. Herkesin bu şartları karşılama imkânı yoktur. Bu şartlar aşağıdaki gibidir:

– Eşi vefat etmiş kadın olmak
-Aynı evde yaşayan en az 3 çocuğa sahip olmak
-Aile Bakanlığı’ndan sosyal yardım almak
– Hiç ev sahibi olmamak
– Muhtaçlık kriterlerine uygun gelir şartını karşılamak

BAŞVURU NASIL YAPILIR?

500 Bin TL konut desteği için başvuru süreci hakkında da bilgilendirme yapıldı. Başvurular Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına yapılmalıdır. Şartları karşılayan vatandaşlar başvuruda bulunduklarında değerlendirme süreci başlar. Değerlendirme sonucunda, bu sosyal yardımın verilmesine onay verildiğinde vatandaşa tek seferde 500 Bin TL konut yardımı ödenir ve böylece ev sahibi olma fırsatı sağlanmış olur.

Ayrıca, bu sosyal yardım sadece Aile Bakanlığı kaynaklarıyla karşılanmamaktadır. Belediyeler ve hayırseverler, Aile Bakanlığı’nın koordinasyonunda bir araya gelerek bu konut yardımlarını gerçekleştirmektedir.

Özü:

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.