EkonomiGenelTürkiye

Yeni Maaşları Açıklanacak: Erdoğan’dan Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Değişiklikler

Emeklilere Seyyanen Zam Talepleri Artıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar, emeklilere ve memurlara ödenmesi planlanan seyyanen zam taleplerini gündeme getirdi. Bu haber, milyonlarca emekli tarafından ilgiyle karşılandı. İhtiyaçların karşılanması için mevcut zam oranlarının yetersiz olduğu düşünülerek, resmi yetkililerin vereceği yeni açıklamalar büyük bir beklentiyle bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın emekli maaşlarıyla ilgili son demeci, tartışmaları ve beklentileri daha da alevlendirdi.

8077 TL Seyyanen Zam Talebi

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emeklilere ödenen aylıklarda 8 bin 77 lira seyyanen zam yapılması talebinde bulundu. Ergün, emeklilerin maddi sıkıntılarının acil bir şekilde giderilmesi gerektiğine dikkat çekti. Diğer çalışan grupları için yapılan iyileştirmelerin sevindirici olduğunu söyleyen Ergün, emeklilerin de gelirlerinde artış talepleri olduğunu ifade etti.

Emekliye Ne Kadar Zam Yapılacak?

Kazım Ergün, aylık olarak 7 bin 500 lira alan emeklilerin zorluklar yaşadığını ve sağlıklı bir yaşam sürebilmek için gerekli ekonomik imkanlara sahip olmadıklarını vurguladı. TÜED adına konuşan Ergün, en düşük emekli aylığının asgari ücret düzeyine çıkarılması talebini tekrarladı. Ayrıca, 7 bin 500 lira ve üzeri aylık alan emeklilere yüzde 25 artış ve 4 bin lira ek zam yapılmasını istediklerini belirtti.

Yeni Maaşları Açıklanacak: Erdoğan'dan Memur ve Emekli Maaşlarına İlişkin Değişiklikler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.