EkonomiGenelTürkiye

KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihi Açıklandı: Öğrencilerin Müjdesi! Minimal 3750 TL Hibe Mümkün!

**2023 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?**

Milyonlarca öğrenci KYK burs ve kredi başvuruları ile ilgili detayları merak ediyordu. Nefesler tutuldu, birkaç gün önce KYK yurt sonuçları duyuruldu. Açıklanan sonuçlarla birlikte öğrenciler yavaş yavaş yurtlara yerleşecekler ve adlarına kayıtlarını yaptırmaya başlarken KYK’dan yapılacak açıklama büyük bir merakla bekleniyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı koordinesinde verilen bu ödemeler ile ilgili henüz net bir takvim açıklanmazken herkes başvuruların ne zaman yapılacağını merak ediyor.

**2023 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Tarihi**

Milyonlarca öğrenci burs ve kredi başvurularını beklerken birkaç gün önce yurt sonuçları açıklanmıştı. Açıklanan bu sonuçların sonrasında yurtlara yavaş yavaş yerleşmek için öğrenciler kayıt yaptırmaya başladı. Gözler ise KYK’dan gelecek açıklamaya çevrildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından koordine edilen KYK ödemeleri ile ilgili henüz bir takvim belirlemesi yapılmadı. Başvuruların ne zaman yapılacağı ise merak konusu oldu.

**2023 KYK Burs ve Kredi Başvuruları Hangi Tarihte Yapılacak?**

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı başladı. Üniversiteler ise henüz açılmadı. Ekim ortalarında üniversitelerin açılması beklenirken üniversiteler ile ilgili henüz bir karar gelmedi. Herkes burs ve kredi başvurularını araştırıyor. Geçtiğimiz yıl 15-17 Kasım 2022 tarihlerinde burs ve kredi başvuruları alınmaya başlamıştı. Bu yıl da yine bu tarihlerde başvuru işlemlerinin gerçekleştirilmesi bekleniyor. Ancak Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından KYK’dan herhangi bir takvim paylaşılmaması sebebiyle başvuru tarihi belirsizliğini korumakta.

**KYK Burs ve Kredi Başvuruları Nasıl ve Nereden Yapılacak?**

İhtiyaç sahibi ve başarılı öğrencilere burs başvuruları e-devlet üzerinden gerçekleştiriliyor. 2023-2024 yıllarında verilecek bu ödemeleri alabilmek için e-devlet üzerinden şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı oluşturarak giriş yapmanız gerekiyor. Başvuru işlemleri bu şekilde gerçekleştirilecektir.

**KYK Burs Kredi Tutarı Ne Kadar Olacak?**

Doktora, ön lisans, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine her yıl KYK tarafından sağlanan burs ve krediler belirlenen ve güncellenen tutarlar üzerinden yatırılıyor. Bu kapsamda bu yıl itibariyle verilecek olan ödeme tutarları da açıklandı. Ön lisans ve lisans öğrencilerine 1250 TL aylık ödeme sağlanırken yüksek lisans öğrencilerine 2.500 TL, doktora öğrencilerine ise 3.750 TL ödeme verilecek.

**İlk Ödemeler Toplu Şekilde Yapılacak**

Önceki yıllarda kasım ayı itibariyle başlayan başvurular bu yıl aynı şekilde yapılacak. Kasım ayında başlayan hak sahiplerine ödenen KYK burs ve kredi ödemeleri Aralık ayında toplu olarak yatırılmıştı. Öğrencilere ilk 3 aylık ödemeyi toplu yapan KYK lisans ve ön lisanslı öğrencilerine 3.750 TL, yüksek lisans öğrencilerine 7.500 TL, doktora öğrencileri için ise 11.250 TL ödemeyi toplu olarak yatıracak. Söz konusu bu toplu ödemeler ise 2023 yılının aralık ayında yatacak gibi görünüyor.

KYK Burs ve Kredi Başvuru Tarihi Açıklandı: Öğrencilerin Müjdesi! Minimal 3750 TL Hibe Mümkün!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.