EkonomiGenelTürkiye

Ev Alacak Kadınlara Devlet Desteği: 500 Bin TL Nakit Yardım!

**Devletten Ev Alana 500 Bin TL Nakit Desteği**

Türkiye’de ev sahibi olmak gittikçe yüksek maliyetler gerektiren bir hal almaya başladı. Birçok vatandaş için artık ev sahibi olmak hayal olmuş durumda. Ancak buna rağmen vatandaşlar imkanlarını zorlayarak ev sahibi olup kira derdinden kurtulmaya çalışıyorlar. Ev sahibi olmak isteyen sınırlı sayıdaki kişiler için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan sevindirici bir haber geldi. Bu sosyal yardım programı kapsamında ev sahibi olurken Aile Bakanlığı, 500 Bin TL nakit desteği sağlıyor.

**Ev Desteği Kimlere Veriliyor?**

Aile Bakanlığı’nın barınma yardımları arasında bulunan ev satın alırken nakit destek imkanından geniş çaplı bir kitle faydalanamıyor. Bu sosyal yardım, sadece eşi vefat etmiş kadınlara yönelik uygulanıyor. Eşi vefat etmiş olan kadınlar, ihtiyaç sahibi durumda olduklarında Aile Bakanlığı tarafından özel bir şekilde desteklenebiliyorlar. Ancak bu yardımı alabilmek için belirli bir şart aranıyor. Eşi vefat etmiş kadının aynı zamanda 18 yaş altı üç çocuğunun olması gerekiyor. Bu iki koşulu sağlayan kişiler, ev satın alırken veya ev yaptırırken yüksek miktarda nakit destek almaya hak kazanıyorlar.

**Destek Nasıl Veriliyor?**

Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında yapılacak olan konut desteğinin finansmanını sadece Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı karşılamıyor. Türkiye genelinde 2023 konutun yapımı veya satın alınması hedefleniyor. Bu hedefe bazı belediyeler ve hayırsever iş insanları da destek vererek ulaşmayı amaçlıyorlar. Böylece acil ihtiyaç sahibi olan kadınların ev sahibi olmaları mümkün oluyor.

**Ödemeler Nasıl Yapılıyor?**

Aile Bakanlığı’nın Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Konut Destek Programı kapsamında kadınlara 500 Bin TL tutarında destek sağlanıyor. Eğer direkt olarak ev satın alınacaksa bu tutarın tamamı peşin olarak ödeniyor. Ev yaptırılacaksa bu durumda 500 Bin TL’lik destek, yapılan evin aşamalarına göre 3 farklı taksitte nakit olarak ödeniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.