EkonomiGenelTürkiye

“08 Ağustos Son Dakika! Akaryakıt Fiyatları Güncellendi: Benzin, Motorin ve LPG Yeni Zamla Artış Gösterdi”

Son Dakika: Akaryakıt Fiyatlarına Zam Geldi!

Akaryakıt Fiyatları 8 Ağustos 2023 Güncellemesi

Son dakika akaryakıt fiyatlarına zam 8 Ağustos 2023… Mazot son dakika fiyat artışı benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin motoru ile LPG fiyatlarına peş peşe gelen zamlar sonrası araç sahipleri isyan ediyor. Dolar TL kurunda ve brent Petrol fiyatlarında yaşanan artışla birlikte akaryakıt fiyatları da değişmeye devam ediyor. Bugün de akaryakıta yeni zam haberleri geldi. Peki akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Benzin motorin LPG fiyatları kaç TL oldu? Akaryakıt fiyatları güncellendi 08 Ağustos 2023 güncel akaryakıt fiyatları belli oldu. İl il benzin ve motorin fiyatları haberimizde…

Brent Petrol Fiyatları Çin Endişesi İle Yükseliyor

Son günlerde Brent petrolün varil fiyatında yaşanan artış dikkat çekiyor. Dün 86 dolara kadar yükselen Brent Petrol bugün itibarıyla yeniden geriledi ve 85,05 dolar seviyelerinde işlem görmeye başladı. Yaşanan bu gelişmelerle birlikte Türkiye’deki akaryakıt fiyatları da etkilendi. Bir yandan dolar kurunda yaşanan yükseliş, bir yandan da petrol fiyatlarının artması ile birlikte akaryakıta yeni zam beklentisi oluştu. Uluslararası petrol fiyatlarındaki yaşanan bu artış ise Çin’den gelen olumsuz ekonomik göstergelere bağlandı.

Brent Petrol Fiyatları Yükselir Mi?

Çin Gümrük Genel İdaresi tarafından paylaşılan son verilere göre ülkede petrol ithalatı Temmuz ayında bir önceki aya göre %18,8 oranında azaldı. Çin’in petrol ithalatı 10,29 milyon varil olarak gerçekleşti. Yaşanan bu gelişmeler sonrasında Brent petrol fiyatlarında da hareketlilik başladı. Petrol fiyatları yukarı yönlü değişmeye başlarken Suudi Arabistan ve Rusya’nın petrol üretim kesintisi kararı da geldi. Artan arz endişesi ile birlikte fiyatlar daha da yükseliyor.

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada Temmuz ayında başlatılan ve Ağustos’ta da uzatılan 1 milyon varillik petrol kesintisi uygulamasının Eylül ayında da devam edeceği bildirildi. Rusya ise petrol ihracatını gönüllü olarak azaltacağını açıkladı. Yani Ağustos ayında yapılan fiyat artışları Eylül ayında da devam edecek gibi görünüyor. Rusya’nın Ağustos’ta petrol ihracatını 500.000 varil düzeyinde azaltması bekleniyor.

Benzin ve Mazot Fiyatlarına Zam veya İndirim Var mı?

Uluslararası petrol fiyatlarında ve dolar TL kurunda yaşanan hareketlilikle birlikte araç sahipleri benzin ve mazot fiyatlarında zam veya indirim var mı sorusuna yanıt aramaya başladı. Şu an için benzin ya da motorine herhangi bir zam veya indirim haberi gelmedi.

8 Ağustos 2023 Güncel Akaryakıt Fiyatları

Peki 8 Ağustos 2023 Ankara, İstanbul, İzmir güncel akaryakıt fiyatları ne kadar oldu? Benzin ve motorin litre fiyatları şöyle:

MOTORİN FİYATLARI NE KADAR?

İstanbul: 36,51 TL

Ankara: 36,99 TL

İzmir: 37,16 TL

BENZİN FİYATLARI KAÇ TL?

İstanbul: 36,13 TL

Ankara: 36,63 TL

İzmir: 36,73 TL

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.