EkonomiGenelTürkiye

Emekli maaşlarında ara zam hesaplaması! En düşük emekli maaşı miktarı ortaya çıktı!

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI BEKLENTİLERİ ARTIRIYOR!

Emekli maaş zammı, Türkiye’de büyük bir beklenti yaratmış durumda. Temmuz ayında yapılan yüzde 25’lik zam kararı, neredeyse tüm kesimler tarafından yetersiz bulunmuş olmasına rağmen geri çekilmemiştir. Ancak bir ayın ardından, zam kararı alanlar bile emekli maaşlarının yetersiz olduğunu dile getirmeye başladılar. Bu nedenle, emekli maaş zammı yeniden gündem haline gelmiştir.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GEREKLİ TALİMATI VERDİ!

Emeklilerin yoğun tepkisi her platformda yankı uyandırdı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da yeni bir değerlendirme yapılması talimatını verdi. Bu talimat üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti ve çalışmalara başladı. Çalışma Bakanlığı, emekli maaşlarına ne kadar zam yapılabileceği konusunda bazı formüller üzerinde çalışarak bir rapor hazırlayacak ve bu raporu ilerleyen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Karar bu rapora dayanarak alınacaktır.

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI NE ZAMAN YAPILIR?

Emekli maaş zammıyla ilgili çalışmalar başlamış olsa da zam zamanına dair net bir açıklama yapılamamaktadır. Sadece Ekim ayı işaret edilmektedir, ancak bu tarih yasal düzenlemelerin yapılabilmesi için gerekçe teşkil etmektedir. TBMM Ekim ayında yeniden açılacak ve yasama faaliyetleri o zaman başlayacaktır. Emekli maaşlarına zam yapılmasını öngören kanun teklifinin ne zaman verileceği henüz netlik kazanmamıştır. AK Parti kaynakları bu teklifin Ekim ayının hemen başında sunulabileceğini belirtirken, bazı üst düzey AK Parti yetkilileri ise bu sürecin yıl sonuna kadar uzayabileceğini ifade etmektedir.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI TAHMİNİ!

Emekli maaş zamlarına ilişkin olarak Yeminli Mali Müşavir Muhammet Bayram, önemli değerlendirmelerde bulunarak, “Ara bir zam kararı verilecek. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı yükseltilecek ve kök maaşın artırılması sağlanacaktır. Kişisel görüşüm ve yaptığım hesaplamalara göre en düşük emekli maaşı 7.500 TL’den 10.000 TL’ye yükseltilmesi beklenmektedir” ifadelerini kullandı.

EMEKLİ ZAMMI YÜZDE KAÇ OLACAK?

Emeklilere yapılacak zam oranıyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhammet Bayram, “Emeklilere yapılacak olan zam oranı kesinlikle enflasyon farkı kadar olacaktır. Bu da yüzde 40 veya 45 seviyesinde bir zam anlamına gelmektedir. Zaten emeklilerin yasal olarak bu oranda zam hakkı bulunmaktadır. Geçmiş dönemlerde refah payı ödemesi yapılmış olsa da bu sıkıntılı süreçte ekstra bir refah payı verilmemesi beklentisindeyim” şeklinde konuştu.

Emekli maaşlarında ara zam hesaplaması! En düşük emekli maaşı miktarı ortaya çıktı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.