EkonomiGenelTürkiye

PTT’den 5 Bin 97 TL Maaş: Başvurunuzu Hemen Yapın!

ASB’den Önemli Bir Açıklama

AİLE BAKANLIĞI DUYURDU

Aile Bakanlığı, güncel bir açıklama yayımladı ve vatandaşların hesaplarına ödeme yapılacağını duyurdu. Ödeme miktarı 5 bin 97 TL olarak açıklandı ve detaylar da belirlendi.

Ödeme Detayları

Aile Bakanlığı’nın yayımladığı son açıklamaya göre, ilgili vatandaşların hesaplarına ödemeler yapıldı. Ödeme tutarı ile ilgili merak edilenler şu şekilde aktarıldı:

Bakım Yardımı

Bakıma ihtiyacı olan tam bağımlı vatandaşlar ve aileleri için bu ay toplam 2,8 milyar lira Evde Bakım Yardımı hesaplara yatırıldı. Şu anda 566 bin vatandaşımız Evde Bakım Yardımı’ndan yararlanıyor. Bakanlık olarak, engellilik alanındaki hak temelli sosyal yardımların şeffaf bir şekilde sürdürülmesini çok önemsiyoruz. Bu kapsamda, geliştirdiğimiz bütüncül ve adil sosyal hizmet modelleri ile toplumun her bir bireyine ulaşmayı sürdüreceğiz. Tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine ödemelerin hayırlı olmasını diliyoruz.

Evde Bakım Yardımından Kimler Yararlanabilir?

Devlet, her ayın 15’i ile 30’u arasında evde bakım yardımlarını ödemeye devam ediyor. Yardım miktarı, asgari ücrete yapılan zamla birlikte güncellenmektedir. Başvuru yapmak ve ödemeden yararlanmak isteyenler için detaylar bakanlığın resmi sitesinde yayınlanmıştır. Engelli kişinin evde bakımı sağlandığında, devlet tarafından evde bakım ücreti ödenmektedir.

Ödeme Miktarı ve Yöntemi

Ödeme miktarı bu yılın ikinci yarısı için 5 bin 97 TL olarak belirlendi. Ödemeler PTT aracılığıyla yapılacaktır. Banka hesabını e-Devlet üzerinden belirtenler, ödemelerini ilgili hesap üzerinden alabileceklerdir.

PTT'den 5 Bin 97 TL Maaş: Başvurunuzu Hemen Yapın!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.