EkonomiGenelTürkiye

BOTAŞ’tan Ekim 2023 doğalgaz tarife açıklaması: Konut abonelerine zam geliyor mu?

BOTAŞ, Ekim Ayı İçin Doğalgaz Tarifelerini Açıkladı

Boru Hatları İle Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından Türkiye’de uygulanacak olan doğalgaz tarifeleri aylık olarak belirlenmektedir. Doğalgaz fiyatlaması her ayın ilk gününde açıklanmakta olup, zamlar veya indirimler o ayın başında BOTAŞ tarafından duyurulmaktadır. Son dakika açıklamasıyla BOTAŞ, Ekim ayı boyunca geçerli olacak doğalgaz tarifelerini açıklamıştır.

DOĞALGAZ TARİFELERİ AÇIKLANDI!

BOTAŞ’ın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, konut, sanayi aboneleri ve elektrik üretim aracılığıyla doğalgaz kullanan abonelerin yeni tarifeleri duyurulmuştur.

KONUTLARA ZAM YOK

BOTAŞ’ın verdiği bilgilere göre, konut abonelerinin doğalgaz kullanımında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Konut aboneleri, Ekim ayında da aynı tarifeden doğalgaz kullanmaya devam edeceklerdir. Konut aboneleri için 1000 metreküp doğalgaz fiyatının 4.080 TL olduğu açıklanmıştır.

SANAYİ ABONELERİNİN TARİFESİ

Sanayi abonelerinin tarifesi de açıklanmıştır. Kademe 1 için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 8.549 TL, kademe 2 için ise 11.374 TL olarak belirlenmiştir.

YÜZDE 20 DOĞALGAZ ZAMMI!

Elektrik üretimi için doğalgaz kullanan aboneler için 1000 metreküp doğalgaz fiyatı 12.000 TL olarak açıklanmıştır.

Konutlarda zam yapılmamışken diğer abone gruplarında zam yapılmıştır. Elektrik üretimi ve büyük sanayi kuruluşlarında, küçük ve orta ölçekli işletmelerde kullanılan doğalgazın fiyatı yüzde 20 oranında zamlandı.

BOTAŞ’TAN AÇIKLAMA!

BOTAŞ tarafından ek bir açıklama yapılarak, “Konutlarda kullanılan doğalgazın toptan satış fiyatında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır. Household Energy Price Index (HEPI) fiyatlarına göre, ülkemizde hala konutlarda Ukrayna’dan sonra en düşük doğalgaz fiyatları uygulanmaktadır” denilmiştir.

Öte yandan, 1 Ekim itibariyle elektrik fiyatları da zamlandı. Mesken abonelerinin tarifesi değişmezken, ticarethane ve sanayi abonelerinin tarifesi yüzde 20 oranında artış gösterdi.

BOTAŞ'tan Ekim 2023 doğalgaz tarife açıklaması: Konut abonelerine zam geliyor mu?

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.