EkonomiGenelTürkiye

e-Devlet’te Kontrol Et, Birikmiş Paranı Hesaba İade Et!

**E-DEVLET’TE BİRİKMİŞ PARA SORGULAMA VE İADESİ**

Vatandaşlar ekonomik sıkıntılar ile boğuşurken, e-Devlet üzerinde unutulan milyonlarca liranın olduğu ortaya çıktı. Devlet son zamanlarda aldığı bir dizi kararı uygulamaya devam ederken, bunlardan biri de Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) olarak öne çıkmıştı. Zorunlu olarak uygulanan BES kararları ile milyonlarca çalışandan kesinti yapılırken, SSK rapor paraları, sosyal yardımlar ve bankada unutulan paralar gibi birçok sorgulama işlemi e-Devlet üzerinden gerçekleştirilmektedir.

**E-DEVLET ÜZERİNDEN UNUTULAN PARA SORGULAMA**

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte, unutulan para sorgulama işlemleri artık e-Devlet üzerinden kolaylıkla yapılabilmektedir. Bankada unutulan para sorgulama işlemi için e-Devlet sistemine kimlik numaranız ve şifrenizle giriş yapmanız yeterlidir. Ardından arama bölümüne “Takas Bank” yazarak gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Eğer adınıza BES yatırıldıysa, bu ödemeleri görme imkanına sahip olacaksınız.

**E-DEVLET ŞAHIS ÖDEMELERİ SORGULAMA**

PTT üzerinden tahsil edilen şahıs ödemeleri de e-Devlet üzerinden yapılmaktadır. Sosyal Güvenlik Kurumu Şahıs Ödemeleri Sorgulama yazarak ilgili ekranı bulabilirsiniz. İşte bazı örnek ödemeler:

– 4A Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim
– 4B Nakdi Tazminat Eğitim Öğretim
– Bağ-Kur Mahkeme Kararı ile Maaş Ödemesi
– Bağ-Kur Tütün Ödemesi
– Bloke Konulan Emekli Maaşı
– Çölyak Metabolizma Ödemesi
– Emekli Hareketsiz İadesi
– Emsan Devir Öncesi Emanet İade
– Emzirme Yardımı Ödemesi
– Geçici İşgöremezlik Ödemesi
– Gelirlerden Red ve İadeler
– Şahıs Diş Ödemesi
– Şahıs İlaç Ödemesi
– Şahıs Sağlık Yolluğu Ödemesi
– Şahıs Tıbbi Malzeme Ödemesi
– Tedavi Sağlık İadesi

**UNUTULAN PARALARI ALMAK İÇİN E-DEVLET KULLANIMI**

Unutulan paralara sahip olan kişiler, bu paralarını almak için gerekli işlemleri e-Devlet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Banka hesabı tanımlaması yapan kişiler, ödemelerini ilgili banka hesaplarına otomatik olarak aktarılırken, banka hesabı olmayan kişilerin ödemeleri PTT şubeleri aracılığıyla kimlik belgeleriyle yapılmaktadır.

e-Devlet'te Kontrol Et, Birikmiş Paranı Hesaba İade Et!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.