EkonomiGenelTürkiye

11 AĞUSTOS’ta Kritik Uyarı: Hazır Olun, Saat Geceyarısı!

Meteoroloji Uzmanı: Yüksek Sıcaklıklar Geliyor, Bazı Bölgelerde Sağanak Yağış Beklentisi

Meteoroloji Hava Tahmin Uzmanı Yusuf Ziya Yavuz, yurt genelinde görülecek hava sıcaklıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hafta Sonunda Hava Durumu

Yavuz, hafta sonunda yurdun kuzey kesimlerinde, Karadeniz’in kıyı kesimleri ve Marmara’nın doğusunda hafif yağışların görüleceğini belirtti. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir hava beklenmektedir.

Yüksek Sıcaklıklar Dikkat Çekiyor

Özellikle haftanın başından itibaren ülke genelinde artacak sıcaklıklara dikkat çeken Yavuz, “Sıcaklıklar yurdun batı bölgelerinde kıyı Ege’de, Marmara’da mevsim normalleri civarında. Fakat onun haricinde kalan bütün yurtta, İç Ege, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yüksek sıcaklar etkisini gösterecek” şeklinde konuştu.

Yavuz, yurdun yaz aylarında sıcaklık konusunda etkileyen en önemli sistemin Basra Alçak Basınç Merkezi olduğunu anlattı. “Şu an itibarıyla Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde etkili. Önümüzdeki hafta Basra Alçak Basınç sisteminin İç Anadolu Bölgesi’nden Akdeniz’e kadar uzanmasını, bununla birlikte Afrika üzerinden sıcak bir havanın yurdu etkilemesini bekliyoruz. İkisinin karışımıyla Doğu Akdeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi, İç Anadolu’nun doğusunda oldukça yüksek sıcaklıklar önümüzdeki hafta boyunca etkili olacak” dedi.

İllere Göre Sıcaklık Değerlendirmesi

Yavuz, illere göre sıcaklıkları değerlendirirken şunları söyledi:

  • Ankara’da sıcaklar mevsim normalleri civarında, hafta sonu 32-33 derece civarında. Hafta başından itibaren Ankara’da sıcaklıklar artacak ve 35-37-38 derecelere yükselecektir.
  • İstanbul’da hafta boyunca sıcaklıklar mevsim normalleri civarında olacak, hatta yer yer altında 28-29 derecelere kadar düşebilir.
  • Antalya’da hafta sonu sıcaklıklar bir miktar düşecektir, 30-31 derece beklenmektedir. Fakat hafta başından itibaren Antalya’da 34-35 dereceleri göreceğiz.
  • Adana ise ekstrem sıcaklıkların görüleceği illerden biridir. Pazar gününden itibaren Adana’da 46 dereceye kadar yükselecek sıcaklıklar beklenmektedir.

Sağanak Yağış Uyarısı

Yavuz, yarın bazı bölgelerde görülecek yağışlara karşı da uyarılarda bulundu. Yarın özellikle Marmara’nın güneyi ve doğusu, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz’in kıyı kesimlerinde sağanak yağış ve gök gürültülü sağanak beklenmektedir.

Yavuz, şunları söyledi: “Yarınki yağışların özellikle bu gece saatlerinden itibaren Sakarya, Zonguldak, Düzce, Kastamonu ve Bartın çevrelerinde kuvvetli, Kastamonu’nun da kıyı ilçelerinde çok kuvvetli olarak görülmesini bekliyoruz. Ayrıca yarın akşam saatlerinden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, Giresun, Rize ve Artvin’in kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli yağışlar olması ihtimali vardır. Bu bölgelerde yaşayan vatandaşlarımızın tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz.”

11 AĞUSTOS'ta Kritik Uyarı: Hazır Olun, Saat Geceyarısı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.