EkonomiGenelTürkiye

3.581 TL Kar! 32 Günde 100.000 TL’yi Artırma Yolculuğu

Bankalar, Yatırımcılara KKM’yi Geçtiğinde Daha Fazla Kazandırıyor!

Bankaların mevduat hesaplarında yapılan politika değişikliklerinin ardından, paraların değerlendirildiği bir yatırım modeli haline gelen Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarının yerine normal mevduat hesaplarına geçiş teşvik edilmeye başlandı. Buna bağlı olarak mevduat faizleri de arttı. Bu durum, mevduat kazançlarını çok daha cazip hale getirdi.

Mevduat Faizleri, KKM Getirilerini Geride Bırakıyor!

Müşterilere özel mevduat faizi tekliflerini değerlendirenler, KKM hesaplarından daha fazla para kazanabiliyorlar. KKM hesaplarındaki toplu paranın giderek azalmasının sebebi de budur. Dolar kurunda büyük değişimler olmadıkça artık KKM hesapları o kadar cazip gelmemeye başladı. Bugün itibariyle 90 günlük KKM hesabından 5.400 TL civarında bir kazanç elde edilirken, 32 günlük mevduat faizi net getirisi 3.300 TL civarında bulunuyor.

Pazarlık Yaparak Daha Fazla Kazanabilirsiniz!

Merkez Bankası, bankaların KKM hesaplarını normal TL mevduat hesaplarına dönüştürmelerini istiyor ve buna dair bazı kısıtlamalar uygulanıyor. Mevduat hesabı açtırmak isteyen müşterilerin pazarlık yapmaları hayati önem taşıyor. Bankalarla pazarlık yapıldığında standart mevduat faizi kazancının üzerinde bir oranda faiz kazancı elde etmek mümkün olabilir.

Altın Kaybediyor, Dolar Hız Kesti!

Türkiye’de altın yatırımcıları son dönemde kayıplarla karşılaştı. Dolar kurundaki yükseliş hızı ise oldukça yavaşladı. Bu piyasa ortamında altın yatırımları cazip gelmemeye başladı ve insanlar farklı alanlara yönelmeye ikna olabiliyor.

Enflasyon Kazançları Etkiliyor

Bankalar mevduat kazancı sağlarken, enflasyon detayı da önem taşıyor. Uygulanan mevduat faizleri, yıllık enflasyonun altında bulunuyor. Bu da reel kazançlar konusunda düşündürücü bir ayrıntı oluyor. Enflasyondan düşük faizle mevduat hesabı açmak, enflasyondan daha az kazanmayı ve reel kazancın ekside kalmasını beraberinde getiriyor. Yine de şu anda en yüksek garanti kazanç mevduat faizinde bulunuyor.

100.000 TL’ye 32 Gün Vadede Hangi Banka Ne Kadar Kazanç Veriyor?

Denizbank: 32 günlük vadeli olarak 100.000 TL yatıranlar, faiz kazancı olarak yüzde 40 faiz alırlar ve 32 günlük kazançları 3.414 TL olur.

ING Bank: 32 günlük vadeli mevduat hesabına 100.000 TL yatıranlar, yüzde 38 oranında faiz alır ve net kazançları 3.164 TL olur.

Odebank: 32 günlük vadeli mevduat hesabına 100.000 TL yatıranlar, yüzde 43 oranında faiz alır ve 32 günlük kazançları 3.581 TL olur.

TEB: 32 günlük vadede 100.000 TL mevduat faizi yüzde 42 olarak açıklandı ve bu durumda 32 günde 3.498 TL kazandırıyor.

3.581 TL Kar! 32 Günde 100.000 TL'yi Artırma Yolculuğu

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.