EkonomiGenelTürkiye

4.471 TL Destek Programı: İşsizlere Aile Bakanlığı’ndan Yardım

**Devletten Yardım Almak İçin Başvuru Koşulları**

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara pek çok ödeme veriliyor. Ancak bazı vatandaşlar bu yardım ödemelerinden habersiz. İşte iş arayan kişilere devletten verilen destek ödemesi ve bu programa başvuru koşulları belli oldu.

**İş Arayan Kişilere Devletten Verilen Destek Ödemeleri**

Türkiye’de sosyal yardım politikaları vatandaşların ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için giderek geliştiriliyor. Daha da etkin hale gelen yardımlar sayesinde pek çok vatandaş geçim derdine bir nebze olsun çare buluyor. Özellikle toplumumuzda işsiz kesim büyük zorluk içerisinde. İş arayan kişilere devletten destek veriliyor. Yeni iş bulanlara da iş bulma desteği sağlanıyor. Bakanlık tarafından verilen bu program hakkında tüm detaylar araştırılıyor.

**Sosyal Devlet Olma İlkesiyle Yardım Ödemeleri**

Sosyal devlet olma ilkesi ile hareket eden bakanlıklar gelişmiş yöntemlerle vatandaşa destek sunmaya devam ediyor. Devletten yardım sağlamasını amaçlayan pek çok uygulama bulunuyor. Farklı vatandaş grupları için belirlenen miktarlarda ödemeler aylık olarak yatırılıyor. Ancak bazı ödemeler çok fazla vatandaş tarafından bilinmiyor. Bu kapsamda yeni işe başlayanlara ve iş arayanlara devletten destek oluşturuldu. Peki bu yardıma kimler başvuru yapacak, başvuru koşulları nedir?

**Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Yardım Ödemesi Verilecek**

Aile Bakanlığı’ndan dar boğazda olan vatandaşa farklı kalemlerde ödemeler veriliyor. Yeni işe başlayanlara ve iş arayanlara devletten destek ödemesi yapılıyor. Bu yardım için başvurular sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları tarafından gerçekleştiriliyor. Bu vakıflar tarafından ve taleplerin alınması ve değerlendirilmesi sonrası vatandaşa ödemeler veriliyor. İşsiz kalan vatandaşlara aile geçim durumları araştırılarak destek ödemesi yapılıyor. Bakanlıktan yardım alan aileler iş bulma potansiyeli olan ancak iş bulamayan vatandaşlar olmaları durumunda bu ödemeden yararlanıyorlar. 18 ile 55 yaş arası değişen yaş aralıklarındaki kişilere işsizlik sebebiyle yardıma ihtiyaç duymaları halinde ödemeler veriliyor. İşsizlik döngüsünden yararlanmak için başvuru işlemlerine yapmak gerekiyor.

**İŞKUR İle İşbirliği Yapılarak Ödemeler Yatacak**

Program kapsamında Aile Bakanlığı ve İŞKUR ortaklaşa hareket ediyor. İŞKUR kişilerin hangi işler için uygun olduğunu araştırıyor ve iş görüşmelerini düzenlemeye yardımcı oluyor. İşsiz vatandaşlara ödeme bu şekilde veriliyor. Sigortalı işe yerleştirilen kişilere aylık maaş, asgari ücret ve istikrarlı bir gelir elde etme imkanı oluşturuluyor. İş yerine alınan vatandaşlara işe başlama yardımı ödemesi veriliyor. Bu yardımın miktarı 4.471 TL olarak belirlendi. İş bulmaları için kişileri teşvik etmek için Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan bu yardım ödemeleri yapılıyor.

4.471 TL Destek Programı: İşsizlere Aile Bakanlığı'ndan Yardım

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.