EkonomiGenelTürkiye

Yeni kredi maliyetleri ile Halkbank’ta hesaplar değişti

Kredi Kullanmak ve Halkbank Kredi Faizleri

Kredi Kullanmak Son Dönemlerde Yaygınlaşan Bir Gereksinim

Kredi kullanmak son dönemlerde oldukça yaygın bir gereksinim haline geldi. İnsanlar yaşanan nakit sıkışıklığını bankalardan kredi çekerek gidermeye çalışıyorlar. Ancak kredi çekmenin oldukça karmaşık bir yapı haline dönüştüğü bildirildi. Artan maliyetlerle beraber kredi çekerek konut veya taşıt almak çok külfetli olurken ihtiyaç kredileri de yüksek maliyetli olmaya başladı.

Emeklilere 5 bin TL Cumhuriyet İkramiyesi Yatırılacak

Halkbank Kredi Faizlerini Yeniledi!

Halkbank bir kamu bankası olarak faaliyet gösterirken Türkiye’de vatandaşların kredi çekmek istediklerinde baktıkları ilk adres oluyor. Ancak kamu bankalarının kredi musluklarını yavaş yavaş kapatmaya başlamaları bu algının değişmesine neden olmaya başladı. Halkbank’ın kredi faizlerinde son bir güncelleme yapılarak bankanın kredi faizleri Merkez Bankası’nın politika faizine uyarlandı. Bu durumda zarar görenler ise bu bankadan kredi çekmeyi düşünen müşteriler oldular.

Halkbank 70.000 TL İhtiyaç Kredisi Yeni Maliyet Tablosu

Halkbank’tan ihtiyaç kredisi çeken müşteriler aylık yüzde 3,75 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. Bu kredinin maliyeti yeni faiz oranı ile hesaplanırken 24 ay vadeli 70.000 TL’nin aylık taksit tutarı 5.011 TL oluyor. Kullanılan 70.000 TL ihtiyaç kredisi için bankaya 120.275 TL tutarında geri ödeme yapılıyor.

Halkbank 280.000 TL Taşıt Kredisi Yeni Maliyet Tablosu

Halkbank’tan taşıt kredisi çekmek isteyenler ise aylık yüzde 3,55 oranında kredi faizi ile karşılaşıyorlar. 48 ay vadeli 280.000 TL taşıt kredisi çekilmesi durumunda bankanın hesaplamasına göre aylık kredi taksiti 14.595 TL oluyor. Bu kredi için 4 yıllık vade süresince yapılması gereken toplam geri ödeme ise 700.601 TL’yi buluyor.

Halkbank 1.000.000 TL Konut Kredisi Yeni Maliyet Tablosu

Halkbank uzun yıllardır en uygun maliyetli konut kredisi veren bankalar arasında yer aldı. Şu anda Halkbank’tan konut kredisi çekecek olanlar biraz maliyetli bir tablo ile karşılaşıyorlar. Son güncellemenin ardından Halkbank müşterileri aylık yüzde 3,39 oranında faiz ile konut kredisi çekiyorlar. Bu kredinin aylık taksiti de 34.532 TL olarak hesaplanırken bu da çoğu kişinin alım gücünün üstünde bulunuyor. 1 Milyon TL konut kredisinin 10 yıllık toplam maliyeti ise 4 Milyon TL’yi aşıyor.

Yeni kredi maliyetleri ile Halkbank'ta hesaplar değişti

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.