EkonomiGenelTürkiye

Vakıfbank’tan 500.000 TL Taşıt Kredisi, Taksit Tablosu Açıklandı!

Uygun Faiz Oranları ile Vakıfbank’tan Taşıt Kredisi İmkanı!

Uygun Faiz Oranları ile Vakıfbank’tan Taşıt Kredisi İmkanı!

Bir otomobil almak isteyenler için artan araç fiyatlarıyla birlikte taşıt kredisi, vazgeçilmez bir seçenek haline geldi. Otomobil alım planları yapan kişiler, kendilerine sunulan en uygun taşıt kredisi kampanyalarını inceleme yoluna gitti. Ancak, kredi piyasasında oldukça yüksek faiz oranları nedeniyle seçici davranmak gerekiyor. Bu durumda Vakıfbank, piyasa koşullarını dikkate alarak en uygun maliyetli kredi imkanını sunan nadir bankalardan biri olmayı başarıyor.

Taşıt Kredisi Kuralları!

Taşıt kredisi alırken belli kurallara uymak gerekiyor. Bankalar da bu kurallar çerçevesinde kredi kampanyalarını şekillendiriyorlar. Bankalar, bu kurallar doğrultusunda en fazla 48 aya kadar vadeyle taşıt kredisi sağlayabiliyorlar. Vade süresini belirleme yetkisi Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) aittir, bu da bankaların vade süresini aşmasını engelliyor.

Vakıfbank’ın taşıt kredisi kampanyasında klientelerden özel durumlar dışında kefil veya ek teminat talep edilmiyor. Bunun yerine banka, verdiği krediyi bir şekilde güvence altına alıyor. Banka, müşteriyle anlaşma yaparak satın alınacak olan araç üzerine rehin tesis ediyor. Böylelikle banka, araç üzerinde kısıtlayıcı bir hakkı elde ediyor. Müşteri, kredi borcu devam ettiği sürece bankanın yazılı onayı olmadan aracı satamıyor. Kredi borcu ödenmezse, banka borcu araç üzerinden tahsil edebiliyor. Kredi borcu tamamlandıktan sonra bankanın herhangi bir hakkı kalmıyor.

Vakıfbank müşterileri, taşıt kredisi çekmek istediklerinde faiz oranlarıyla da karşılaşıyorlar. Şu anda Vakıfbank’tan taşıt kredisi kullanmak isteyen müşteriler, aylık yüzde 3,26 faiz oranıyla karşı karşıya kalıyorlar. Bu oran diğer bankaların yüzde 5’i aşan faiz oranlarından daha düşük olarak değerlendiriliyor. Piyasa şartlarında Vakıfbank’ın uyguladığı faiz oranı oldukça cazip görünüyor.

500.000 TL Taşıt Kredisi Maliyet Hesaplaması

Vakıfbank’tan 48 ay vadeli 500.000 TL taşıt kredisi kullanma durumunda müşteriler, aylık 24.536 TL kredi taksiti ödemek durumundadırlar. Kredinin toplam maliyeti ise 1.177.738 TL olacaktır.

Vakıfbank'tan 500.000 TL Taşıt Kredisi, Taksit Tablosu Açıklandı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.