EkonomiGenelTürkiye

Erdoğan, 552 TL çocuk yardımı kararını onayladı!

Memurlar için 2024 ve 2025 Yıllarında Çocuk Yardımı ve Toplu Taşıma Kartı Sosyal Hakları Belirlendi

Çocuk Yardımı:

2024 ve 2025 yıllarında milyonlarca memurun maaş zamlarını ve sosyal haklarını belirleyen toplu sözleşme nihai bir şekilde onaylandı. Bu toplu sözleşme kapsamında memurların çocuk yardımları da belirlendi. Özellikle engelli çocuğu olan memurlara daha yüksek tutarlarda çocuk yardımı ödeme kararı alındı.

Engelli çocuğu olan memurlara çocukları 0-6 yaş arasında ise 552 TL, 6 yaş üzerinde ise 276 TL çocuk yardımı ödenecektir. Bu sosyal hak tüm memurların yararlanabileceği bir imkandır. Bu şekilde memurların gelirlerine küçük bir katkı sağlanmış olacaktır. Sendikaların talepleri doğrultusunda bu imkan sağlanmış ve memurların çocuklarına destek olunmuştur.

Toplu Taşıma Kartı:

Bir diğer yeni sosyal hak ise memurlara sağlanacak toplu taşıma kartıdır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlara servis hizmeti sunulacak. Ancak servis hizmetinin yaygın şekilde sunulamadığı durumlarda memurların ulaşım masrafları devlet tarafından karşılanacaktır.

Bunun için memurlara günlük geliş ve gidiş için toplu taşıma kartı verilecektir. Böylelikle memurların iş yerine yolculuk maliyetini devlet karşılayacak ve ulaşım konusunda destek sağlanmış olacaktır.

Ayrıca, kamu görevlilerinin çocuklarına kreş hizmeti verilmesi ve aile yardımı ödeneği konularında da yeni adımlar atılmasına karar verildi. Aile yardımı ödeneği memurlara geriye dönük 3 ay süreyle ödenebilecek şekilde düzenlenmiştir.

Ek olarak 3600 ek gösterge konusu da gündeme alınmıştır. Bu karar ile tüm kamu görevlileri için 1. dereceye gelmiş memurların ek göstergeleri 3600 olarak belirlenmiştir. Yasal düzenlemelerin yapılması için hızlı adımlar atılacağı belirtilmiştir.

Erdoğan, 552 TL çocuk yardımı kararını onayladı!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.