EkonomiGenelTürkiye

Türkiye – AB Karma İstişare Komitesi Brüksel’de Buluştu!

MÜZAKERE SÜRECİNDE TARTIŞILAN KONULAR: VİZE VE GÖÇ

Türkiye’nin konfederasyonu olarak, Genel Başkanımız Önder Kahveci, Genel Başkan Yardımcılarımız Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci ve Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ile birlikte toplantıya katıldık.

Müzakere sürecinde, Avrupa Birliği ile yaşanan tıkanmalar, vize liberalizasyonu ve göç meselesi gibi konular ayrıntılı bir şekilde değerlendirildi. Türkiye aleyhine gerçekleştirilen haksız ve keyfi uygulamaları konfederasyonumuz Genel Başkanı Önder Kahveci ve Türkiye delegasyon üyeleri tarafından ortaya konuldu.

GENEL BAŞKAN ÖNDER KAHVECİ’NİN DEĞERLENDİRMELERİ

Genel Başkanımız Önder Kahveci, gerçekleştirilen toplantıda zaman zaman söz alarak Kıbrıs meselesi, göç konusu ve vize konularında Türkiye Kamu-Sen’in beklentilerini dile getirdi. Özellikle Kıbrıs meselesinin Avrupa Birliği temel kabulleri ve Kopenhag kriterleri ile iliştirilmeye çalışılmasının hukuki dayanaktan yoksun olduğu belirtildi.

VİZE VE GÖÇ KONULARI

Vize konusunda Avrupa Birliği’nin ülkemize yönelik taraflı ve subjektif yaklaşımları her iki taraf delegasyonu tarafından da gündeme getirildi. Göç konusunun ise ortak bir çözüme kavuşturulması gerektiği ifade edildi.

MÜZAKERE SÜRECİ VE TÜRKİYE’NİN AB ÜYELİĞİ

2018 yılından bu yana durma noktasına gelen müzakerelerin yeniden başlatılması ve gümrük Birliği anlaşmasının revize edilmesi gerekliliği vurgulandı. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne üyelik hedefinin önemi ve sivil toplum inisiyatifinin bu süreçte daha etkin rol üstlenmesi gerekliliği üzerinde duruldu.

Sonuç deklarasyonunda bahsi geçen tüm konular görüş ortaklığıyla imzalandı.

Türkiye - AB Karma İstişare Komitesi Brüksel'de Buluştu!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.