EkonomiGenelTürkiye

Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam: Son Gelişmeler

**Türkiye’de Sağlık Hizmetlerinde Yapılan Zam Kararı**
Sağlık hizmetleri kapsamında Türkiye’de yapılan muayene ücretlerine zam yapılması kararı bugün Resmi Gazete’de yayımlandı. Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu, 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’na göre yeni kararlar aldı.

**Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam Kararı!**
Yeni alınan kararlarla birlikte Acil Tıp, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları gibi bazı uzmanlık alanlarının muayene ücretlerine yüzde 50 oranında zam yapılması kararlaştırıldı. Böylelikle muayene ücretleri yeniden düzenlendi. Yüzde 50 oranındaki artış, Ayakta Başvurularda Ödeme Listesi içerisinde yer alan uzmanlık dallarını kapsayacak.

**Vatandaşlar Nasıl Etkilenecek?**
Türkiye’de sosyal güvencesi olan vatandaşlar sağlık hizmetlerinden ücretsiz olarak faydalanabilmektedir. Ancak bazı sigortalılardan muayene ücreti adı altında ödemeler alınabilmektedir. Bu ödemeler, doktorun ilaç yazması durumunda eczaneden ilaç alırken yapılan ödemelerle tahsil edilmektedir. Zam yapılan tutarın tamamı vatandaşlar tarafından ödenmemekte, bu ödemeler SGK tarafından tedavi gören hastanelere yapılmaktadır.

Öte yandan, söz konusu muayene ücreti fiyat artışı kararı özel hastanelerle bir bağlantısı bulunmamaktadır. Özel hastanelerin muayene ücretleri farklı şekillerde belirlenmektedir. Bu nedenle, vatandaşları doğrudan etkileyen bir durum söz konusu değildir.

Sağlık Hizmetleri Fiyatlandırma Komisyonu’nun zam kararıyla birlikte SGK’nın hastanelere ödemeler yapması gereken tutarda artış olacaktır. Bu da sağlık güvencesi olan vatandaşların tedavi sürelerine göre değişiklik gösterecektir.

Muayene Ücretlerine Yüzde 50 Zam: Son Gelişmeler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.