EkonomiGenelTürkiye

Sıfır Araçlar İkinci El Fiyatlarına İndi! %20 İndirimle Daha Uygun Satın Alabilirsiniz!

İKİNCİ EL OTOMOBİL FİYATLARI DÜŞÜŞTE: EN UYGUN FİYATLAR HANGİ MODELLERDE?

İkinci el otomobil pazarında yaşanan beklenmedik fiyat artışları sonrasında, şimdi ise gözle görülür bir düşüş yaşanıyor. Özellikle dolar bazında yükselen fiyatlar, pek çok spekülatörün piyasada ortaya çıkmasına neden oldu. Ancak şu anda piyasada önemli fiyat azalmaları gözlemleniyor. Hatta bazı otomobil modelleri, fiyatlarında 200 bin TL ile 500 bin TL arasında bir gerileme yaşanmaktadır. Şimdi ise hangi modellerde bu düşüşün en belirgin olduğunu inceleyelim.

SPEKÜLATİF SATICILARDAN UZAK DURUN

Ancak, bir konuya dikkat çekmemiz gerekiyor: İkinci el online platformlarda, hala yüksek fiyatlarla ilan veren ve sanki yeni otomobil stokları tükenmiş gibi davranan spekülatif satıcılar mevcut. Bu tür satıcılardan uzak durmanızı tavsiye ederim çünkü birçok otomobil bayii artık stoklarını doldurmuş durumdadır. Bu satıcılar, yüksek fiyatlarıyla alıcı bulmaya çalışıyorlar ancak genellikle başarılı olamıyorlar. Özellikle premium segmentteki otomobillerde fiyatlarda önemli bir gerileme yaşanmaktadır. Eskiden dikkat çeken ekstra fiyatları olan ilanlar, şimdi bayi fiyatının altında fiyatlarla karşımıza çıkmaktadır. Üst segment otomobillerde bu düşüş 500 bin TL’ye kadar ulaşabilirken, bütçe dostu otomobillerde de fiyat azalmaları söz konusudur.

HANGİ OTOMOBİLLER 500 BİN TL’YE DÜŞTÜ?

Piyasada birçok aracın 500 – 600 bin TL seviyesinde satıldığı belirtilmektedir. Özellikle Hyundai, Renault, Fiat gibi markaların farklı modellerinin uygun fiyatlarla satıldığını söyleyebiliriz. Hatta bazı modeller, ikinci el araç fiyatına satışa sunulmaktadır.

ESKİ MODELLER İÇİN DAHİ YÜKSEK FİYAT TALEPLERİ GERİDE KALDI

Gelinen noktada, eski model otomobiller için bile yüksek fiyat taleplerinin geride kaldığını söyleyebiliriz. Finansman koşulları ve kredi faiz oranları nedeniyle birçok kişi otomobil satın almada zorlanmaktadır. Fiyatların daha da düşmesini beklemek, alım için en doğru strateji gibi görünmektedir. Ancak son karar tabii ki alıcıya bağlıdır.

Sıfır Araçlar İkinci El Fiyatlarına İndi! %20 İndirimle Daha Uygun Satın Alabilirsiniz!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.