EkonomiGenelTürkiye

Dolar Kuru Gece Yarısı Sürpriz Yükseldi!

DOLARDA GECE YARISI OPERASYONU! DOLAR KURU BİR ANDA TEPE TAKLAK OLDU

Dolar kuru geçtiğimiz hafta Merkez Bankası’nın 750 baz puanlık sert faiz artırımıyla birlikte aniden 1,5 TL düşerek 25 TL bandına gevşemişti. Ancak sonrasında piyasadan büyük miktarlarda dolar çekilmesi ve düşük seviyelerin alım fırsatı olarak görülmesiyle yeniden yükselişe geçti. Geçtiğimiz gece yarısı ise dolar kurundaki dalgalanma ekonomistler tarafından yakından takip edildi.

DOLAR KURU SIKI PİYASADA BİR ANDA DALGALANDI!

Türkiye’de işlem saatlerinin kapalı olduğu sıkı piyasalarda dolar kurunda sert bir dalgalanma yaşandı. Ekonomistlerin dikkatini çeken bu hareketlerde dolar kuru aniden 50 kuruş düştü. Yüzde olarak hesaplandığında, bu rakamın oldukça büyük bir değer olduğunu ve yeni bir operasyonun habercisi olabileceğini belirttiler.

Gece yarısı 02:00 sularında dolar kuru aniden 26,60 TL’den 26,10 TL bandına kadar geriledi ve sert düşüş grafiği dikkat çekti. Ekonomistler, bu sert düşüşün dolar kurunda bir işaret fişeği olabileceğini ifade ettiler. Yeni güne ise dolar kuru 26,69 TL alış ve 26,71 TL satış seviyesiyle başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN MÜJDELEDİ! 60.000 TL DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATIYOR!

Adalet Bakanı açıkladı! Yüzde 25 kira zammı sınırı aşılabilir, tek şartı var!

58 yaş, 3600 günlük emeklilik! SGK açıkladı, kimlere hemen maaş bağlanacak?

Dolar kurunda önümüzdeki haftada açıklanacak olan enflasyon verilerinin takip edileceğini ifade eden ekonomistler, enflasyona göre piyasaların pozisyon alacağını belirtti. Beklentiler, gelen zamlarla birlikte enflasyonun yükseleceği yönünde olurken, enflasyonun çok yüksek çıkması durumunda Merkez Bankası’nın kararlı duruşu ve yeni faiz kararıyla piyasaların yön bulmaya çalışacağı ifade edildi.

Dolar Kuru Gece Yarısı Sürpriz Yükseldi!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.