EkonomiGenelTürkiye

Kritik Zammın Detayları: SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı’nı Bekleyen Emeklilere Yüzde 50 Şok!

**EMEKLİLERE OCAK SÜRPRİZİ!**
Emeklilerin Ocak ayında maaşlarına yapılacak olan zammı büyük bir heyecanla beklemeye başlarken hesaplamalar da yapılıyor. Ancak emeklileri bir kötü sürprizin daha Ocak ayında beklediği ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun yaptığı açıklamalarla emeklileri bekleyen tehlikeyi duyurdu. Bu zam gelişmesi olursa milyonlarca emekli yine Ocak ayında maaş zammı alamayacaklar.

**MAŞLARI DEĞİŞMEYECEK!**
Emekli maaş zammına dair kısa bir açıklama yapan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, “Ocak ayında emeklilere maaş zammı verilecek. Enflasyon farkının üzerine refah payının da eklenmesiyle yüzde 50 oranında zam verilirse dahi sorun çözülemeyecek. Yüzde 50 zam verildiğini düşünelim; kök aylığı 5.000 TL olan bir emeklinin maaşı 7.500 TL’ye yükselecek. Bu emekli vatandaşımız zaten 7.500 TL maaş alıyor. 2024’te yine maaşlarında herhangi bir artış meydana gelmemiş olacak.” dedi.

**TEK DÜZELTME YÖNTEMİ VAR?**
Emeklilerin kabusu olan kök maaş sorununu çözmek için tek kurtuluş yöntemi kök maaşlara seyyanen zam olacak. Ancak emeklilere seyyanen zam yapılması çok ihtimal dahilinde değil. Yüksek maaş zamlarına net şekilde karşı bir tavır sergileyen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek bütçe disiplininden dolayı emekli maaşlarına ekstradan zam yapılmasının karşısında olacak. Bir diğer geçici formül ise en düşük emekli maaşının 7.500 TL olarak değil de 10.000 TL olarak belirlenmesi olacak. Bunun için de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı ile yasal düzenleme yapılması gerekecek.

Kritik Zammın Detayları: SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı'nı Bekleyen Emeklilere Yüzde 50 Şok!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.