EkonomiGenelTürkiye

Yeniliklerle dolu bir döneme hazır olun! Sınıf tekrarı geri dönüyor!

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Yeni Eğitim Dönemi Başladı

Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı 74 bin ilk ve ortaöğretim kurumunda yeni eğitim öğretim yılı başladı. Bu yıl, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaparak okullarına döndü. Yeni dönemde, birçok önemli uygulama ve düzenlemeler de hayata geçirildi. Liselerde devamsızlık koşulları, mevzuat değişikliğiyle yeniden düzenlendi.

Sınıf Tekrarı Artık Mevcut

Lise öğrencilerinin 50 ortalama ile sınıf geçebilmesi uygulaması sona erdi. Artık yıl sonu başarı puanı 50 olan öğrenciler, en fazla 1 derste başarısız olsalar bile doğrudan bir üst sınıfa geçebilecekler. Ancak, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrencilerin sınıf tekrarı yapmaları gerekecek. Liselerde devamsızlık affı da artık geçerli değil. Hiçbir mazereti olmadan yapılan her bir devamsızlık günü için öğrenciler, 1 saat ek sosyal sorumluluk çalışması yapmak zorunda kalacaklar. Açık liselere ise bundan sonra sadece istisnai durumdaki öğrenciler kayıt yaptırabilecekler.

Yazılı Sınav Dönemi

Ülke genelinde yapılacak olan yazılı sınavlar, il ve ilçe düzeylerinde belirlenecek. Liselerdeki sınavlar artık sadece yazılı şeklinde gerçekleştirilecek. Öğretmenler tarafından yapılacak yazılı sınavlarda, öğrencilere açık uçlu ve kısa cevaplı sorular sorulacak.

Deprem Bölgesine Öğretmen Görevlendirme

Bu yıl eğitim camiasına katılan 45 bin yeni öğretmenden 21 bin 560’ı, Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaşandığı bölgede görev yapacaklar. Deprem bölgesinde, eğitime hazır hale getirilen 48 bin derslik bulunurken, 11 bin 76 konteyner de öğretmenlerin kullanımı için tahsis edildi.

Okul Ziyaretleri Kontrol Altında

Yeni eğitim döneminde, okullara gelen veli ve ziyaretçilerin kayıtları tutulacak ve ziyaretler belirli sürelerle sınırlı olacak. Okul çevresi trafiği, okul giriş-çıkış saatlerinde ise kolluk kuvvetleri tarafından kontrol altına alınacak.

Ara Tatil Dönemleri Belirlendi

Birinci dönem ara tatili, 13 Kasım’da başlayacak ve 17 Kasım’da sona erecek. İkinci eğitim dönemi 5 Şubat 2024’te başlayacak ve 14 Haziran 2024’te tamamlanacak. İkinci döneme ait ara tatil ise 8-12 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek.

Merve Safa Akıntürk

Yeniliklerle dolu bir döneme hazır olun! Sınıf tekrarı geri dönüyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.