EkonomiGenelTürkiye

Aile Destek Paketi: İhtiyaç Sahiplerine Zamlı Nakit Destek! (60 karakter)

Ağustos Ayında Aile Destek Ödemeleri Arttı: İşte Detaylar

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNDE ARTIŞ YAŞANDI

Aile destek ödemeleri, ihtiyaç sahibi ve dar gelirli vatandaşlar arasında büyük bir merakla takip ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine aile destek ödemelerinin uzatılacağı kararı alınmıştı. Ancak memur maaş katsayısına yapılan zam sonrası aile destek ödemelerinin ne kadar arttığı da merak konusuydu. Sonunda beklenen açıklama geldi ve aile destek ödemelerinin süresinin uzatıldığı, ayrıca zam yapılarak hesaplara yatacağı duyuruldu.

TÜRKİYE AİLE DESTEK PAKETİ UYARINCA YARDIMLAR SÜRÜYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ve ihtiyaç sahibi olan vatandaşlara her hafta destek ödemesi yapılmaktadır. Geçen yıl başlatılan ve 1 yıl süreyle devam eden Aile Destek paketi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla uzatılmıştır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde bu kararı duyurmuştur. Artık 12 ay daha sürecek olan Aile Destek paketi, Ağustos ayından itibaren vatandaşların hesaplarına zam yaparak yatacaktır. Aile Destek paketi ödemeleri, gelir durumu ne olursa olsun yapılmaktadır. Sadece Bakanlığın belirlediği gelir kriterine uygun olmak yeterlidir. Peki, Aile Destek paketi ne kadar oldu ve aile destek yardımı ne zaman yatacak?

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNDE ZAM UYGULAMASI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, memur maaşlarına yapılan zam sonrası sosyal yardım imkanlarına da zam yapıldığını duyurmuştur. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi hanelere yapılan ve 4 milyon ailenin faydalandığı aile destek ödemesi de bu kapsamda zamlı olarak yapılmaya başlanmıştır. Aile Destek yardımına, memur maaşlarına olduğu gibi %17,55 oranında zam yapılmıştır. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi aileler, e-devlet üzerinden başvurularını yaparak aile destek yardımı alma şansına sahip olacaklardır.

AİLE DESTEK PAKETİ UZAD/MI?

Aile Destek paketi, geçtiğimiz yıl Temmuz ayında başlamış ve 12 ay süreyle ödeme yapılacağı duyurulmuştu. Ancak seçim öncesi açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 4 milyon ailenin faydalandığı Aile Destek yardımının süresinin uzatıldığını duyurmuştur. Bu yardım paketi bir yıl daha devam edecektir. İhtiyaç sahibi aileler, gelir durumlarına göre aile destek paketinden yararlanabileceklerdir. Aile yardımı, başvuru yapanların hesaplarına ya da PTT üzerinden ödenecektir. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi kişiler, başvurularını e-devlet üzerinden yapabilecekleri gibi fiziksel olarak da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları üzerinden tamamlayabileceklerdir.

Ayrıca, çocuğu olan ailelere ek olarak çocuk destek bileşeni ödemesi de verilmektedir. Çocuk destek bileşeni miktarı, 650 ile 850 TL arasında değişim göstermektedir.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.