EkonomiGenelTürkiye

“Öğrencilere 8 Ay Boyunca Belediyeden Aylık 500 TL Para Yardımı: Başvuru 15 Ağustos’ta Başlıyor!”

Pamukkale Belediyesi Öğrencilere Aylık 500 TL Para Yardımı İçin Başvuru Süreci Başladı

Pamukkale Belediyesi, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için öğrencilere yönelik eğitim desteği kararı aldı. Belediye Başkanı Avni Örki, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da 2 bin 500 öğrencimize yapacağımız yardım miktarını 100’e yüz zam yaparak 500 TL’ye çıkardık. Başvurular 15 Ağustos’ta başlayacak” açıklamasında bulundu. Pamukkale Belediyesi, eğitim alanında yaptığı önemli çalışmalarla dikkat çekiyor ve 2023-2024 eğitim-öğretim yılında da öğrencilere destek olmaya devam ediyor.

Pamukkale İlçe Belediyesi, Ağustos ayı meclis toplantısında eğitim yardımı konusunu ele aldı. Meclis üyelerinin oylarıyla alınan karar doğrultusunda, Pamukkale ilçesinde ikamet eden, ihtiyaç sahibi, şehit yakını ve başarı düzeyi yüksek öğrencilere eğitim desteği sağlanacak. Toplamda 2 bin 500 ortaokul ve lise öğrencisine, 8 ay boyunca aylık 500 TL eğitim yardımı yapılacak. Pamukkale Belediyesi’nin eğitim yardımı tutarı ise 10 milyon TL olacak.

Aylık 500 TL Öğrenci Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Belediye Başkanı Avni Örki, “Eğitim bizim için vazgeçilmezdir. Eğitim alanında geleceğe kalıcı eserler bırakmanın haklı gururunu yaşarken, öğrencilere ve velilere desteklerimizi sürdürüyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere eğitim desteğini sürdürmekteyiz. Bizim için eğitim denince akan sular duruyor. 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde 2 bin 500 öğrencimize 8 ay boyunca aylık 500 TL eğitim yardımı yapacağız” şeklinde açıklama yaptı.

Eğitim yardımı başvuruları, belediyenin resmi web sitesi üzerinden 15 Ağustos – 15 Eylül tarihleri arasında yapılabilecektir. İstenilen evraklar ve yapılan incelemenin ardından en çok ihtiyacı olan 2 bin 500 öğrenci eğitim yardımı almaya hak kazanacaktır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da devam edecek olan eğitim desteği için başvuruları bekliyoruz” ifadeleriyle başvuru sürecini duyurdu. Bu destekle öğrencilerin eğitim masraflarının bir bölümünün karşılanması amaçlanmaktadır.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.