EkonomiGenelTürkiye

Asgari ücret zammı için planlar sızdı: Pazarlık masasında anlaşma sağlanacak rakam!

**Asgari Ücret 2024 Zammı: Çalışanlar, İşverenler ve Hükümet Arasındaki Pazarlık**

**Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplanacak!**

Her yıl olduğu gibi Asgari Ücret Tespit Komisyonu, bu yıl da zam kararını verebilmek amacıyla toplanacak. Komisyonun başkanlığını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapacak. İşverenler 5 üye, işçiler 5 üye ve kamu tarafı da 5 üye ile komisyonda temsil edilecek. Komisyonda Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan üst düzey bürokratlar da yer alacak. İşçileri TÜRK-İŞ, işverenleri ise TİSK temsil edecek.

**İşçilerin Teklif Edeceği Zam Rakamı!**

Henüz netleşmese de, asgari ücreti belirleyen rakamı işçilerin getireceği bilinmiyor. Ancak TÜRK-İŞ’in açlık sınırı bu konuda belirleyici rol oynayacak. Son olarak, Eylül ayında açıklanan açlık sınırı 13.334 TL olarak belirlenmişti. İlerleyen aylarda gerçekleşecek artışlar da dikkate alındığında, işçilerin en az yüzde 60 oranında zam talebiyle masaya oturacağı bildirildi. Bu durumda, işçilerin 2024 yılı için asgari ücret teklifi 18.243 TL olacak.

**İşverenlerin Maliyet Kısıtlamaları!**

Artan maliyetler nedeniyle birçok işveren zor durumda kalmıştır. Bu nedenle, işverenler asgari ücret için mümkün olan en düşük rakamı almaya çalışacaklar. İşçi maliyetlerinin çok fazla artmamasını isteyen işverenler, yüzde 35 oranında zam talebiyle masaya oturacaklar. Böylece, işverenlerin asgari ücret teklifi 15.392 TL olacak.

**Hükümetin Arayı Bulma Çabası!**

Asgari ücret zammında işçi ve işverenleri bir araya getirecek olan hükümetin de bir zam teklifi olduğu ve bu konunun kulislere yansıdığı bildirildi. Memurlara yapılacak olan yüzde 50 oranındaki maaş zammının asgari ücrete de uygulanması hedefleniyor. Bu durumda taraflar, 17.103 TL gibi bir rakam üzerinde anlaşmaya çalışacaklar.

Asgari ücret zammı için planlar sızdı: Pazarlık masasında anlaşma sağlanacak rakam!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.