EkonomiGenelTürkiye

“Emeklilere 7500 TL’den başlayan maaşlar! Yeni zam çizelgesi ile en az 9.894 TL maaş alın!”

Emekli Maaşlarına Ocak Zammı: Yüzler Gülecek!

Emekli ve memur maaş zam tartışmaları gündemden düşmüyor. Son zamanlarda emekliler, yapılan zam oranlarından son derece memnuniyetsiz. Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığı enflasyon rakamlarına ek olarak emekli maaşlarına %5 refah payı zammı yapılmış ve toplam zam oranı %25’e ulaşmıştı. Fakat emekliler, ek zam beklentisi içine girerek yeni gelişmeleri merakla beklemeye başladılar. Temmuz ayı enflasyonu açıklandıktan sonra Ocak zammı hesaplamaları erkenden başladı. Emekliler, duydukları yeni zam oranlarıyla adeta sevinçten havalara uçacaklar. Çünkü en düşük emekli maaşı 9984 TL’ye yükseliyor. İşte SSK ve BAĞ-KUR emekli maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri.

Emeklilere Ocak Zammı İçin Heyecanlı Bekleyiş

Emekli maaşına yapılan temmuz zammının ardından tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi ve EYT emeklisi vatandaşlar, yapılan zam oranlarından memnun kalmıyor. Bir süredir bu konuda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrılar da yapılıyor. Emekliye ara zam beklentileri devam ederken, Ocak zammı için geri sayım başladı. Türkiye İstatistik Kurumu ve Merkez Bankası, tüm emeklileri sevindirecek bir açıklama yaptı. Emekli maaşlarına ara zam için tarih verildi. 16 milyon emekli, duyacakları yeni zam oranlarıyla adeta çığlık atmaya hazırlanıyor. Peki, en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Emekliye ek zam gelecek mi? SSK, BAĞ-KUR, memur emeklisi maaş zammı kaç TL olacak? İşte emekliye Ocak zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri ve detaylar…

Emeklilere %9’un Üzerinde Ek Zam Geliyor

16 milyon emekli, maaş zammı için tetikte bekliyor. Özellikle Temmuz ayında yapılan zam oranlarının emekliler için düşük olması sebebiyle Ocak zammı beklentileri son derece yüksek. SSK, BAĞ-KUR, memur ve EYT emeklileri için Ocak ayında yapılacak zam oranlarıyla ilgili ilk veri ortaya çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Temmuz ayı enflasyon rakamlarına göre, Ocak ayında emekli maaşlarına en az %9,47 oranında zam yapılacak. Bu da Temmuz ayında aylık enflasyonun %9,47 olarak gerçekleştiği anlamına geliyor. Emekli maaşlarına yansıyacak net oranların belirlenmesi için Türkiye İstatistik Kurumu’nun toplam 6 aylık enflasyon rakamlarını açıklaması bekleniyor. Ancak bunun öncesinde Merkez Bankası’nın yeni tahminleri belli oldu.

Yıl Sonunda Emekliye En Az %32 Zam Bekleniyor

Emekli maaş zammıyla ilgili son dakika gelişmeleri hiç durmadan devam ediyor. Emekli maaşlarına yapılacak zam konusunda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan önemli bir açıklama geldi. Merkez Bankası, Ocak ayı yıllık enflasyon tahminlerini yayınladı. Daha önce %22 olarak açıklanan yıllık enflasyon tahminini %58’e yükseltti.

Bununla birlikte emekli maaş zammı oranları da değişti. Emeklilere yıl sonunda gelecek olan zam oranı en az %32 olacak. Ayrıca refah payı da bu orana eklenecek. Yani yıl sonunda emekli maaş zammı oranlarının %40’a kadar yükselmesi bekleniyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emeklilere yılbaşına kadar sabretme çağrısında bulundu. Dolayısıyla yılbaşında emekli maaşlarına ek zam yapılarak en az %40 artış bekleniyor.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.