EkonomiGenelTürkiye

Ek MTV iptali ve para iadesi için TBMM’den kanun teklifi: Milyonlarca araç sahibinin ödemesi geri iade edilecek!

Milyonlarca Araç Sahibi Ödedi! Ek MTV İptali ve Para İadesi İçin TBMM Devreye Girdi Kanun Teklifi Verildi

Milyonlarca Araç Sahibi Ödedi! Ek MTV İptali ve Para İadesi İçin TBMM Devreye Girdi Kanun Teklifi Verildi başlığı altında, araç sahiplerinin ödediği ek MTV’nin iptali ve para iadesi için TBMM’nin harekete geçtiği bir kanun teklifi sunulmuştur. Bu kanun teklifi, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketi nedeniyle hükümet tarafından yapılan düzenleme sonucunda araç sahiplerine bir seferlik ek MTV ödemesi zorunluluğu getirilmesiyle ilgilidir.

Muhaliflerin Ağır Eleştirileri

Bu düzenleme, araç sahipleri tarafından büyük bir tepkiyle karşılanmış ve muhalefet tarafından da sert bir şekilde eleştirilmiştir. Bu eleştiriler üzerine, düzenlemenin iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılmıştır. Tartışmalar devam ederken, ek MTV’nin iptali için meclis ilk adımını atmış ve kanun teklifi TBMM açıldığında gündeme alınmak üzere meclise sunulmuştur.

Ek MTV İptal Edildi Mi?

Denizli Milletvekili Gülizar BİÇER KARACA tarafından meclise sunulan 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi, Ek Motorlu Taşıtlar Vergisinin Kaldırılması ve ödeme yapmış olanlara ilgili vergi dairesine yapacakları başvuru üzerine ödedikleri tutarın iade edilmesi talebini içermektedir.

Ancak, yapılan itirazlara rağmen ek MTV vergisi henüz kaldırılmamış ve mahkemeden de beklenen iptal kararı gelmemiştir.

6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun Teklifi

MADDE 1- 14/07/2023 tarih ve 7456 sayılı 6/2/2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıplann Telafisi İçin Ek Motorlu Taşıtlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesi yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 2- 7456 sayılı Kanunun 1 inci maddesi uyarınca tahsil edilen ek motorlu taşıtlar vergisi, 31/12/2024 tarihine kadar ilgili vergi dairesine yapılacak başvuru üzerine Hazine ve Maliye Bakanlığınca belirlenecek usul ve esaslara göre iade edilir.

MADDE 3- Bu kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür.

Kanun teklifinin meclis açılır açılmaz gündeme alınması ve komisyondan geçmesi halinde, TBMM gündeminde milletvekillerinin çoğunluk onayını alması durumunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacaktır.

Ek MTV iptali ve para iadesi için TBMM'den kanun teklifi: Milyonlarca araç sahibinin ödemesi geri iade edilecek!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.