EkonomiGenelTürkiye

İYİ Parti’li Buğra Kavuncu: CHP’ye kolaylıklar diliyoruz

İYİ Parti’nin Teşkilat Başkanı ve İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu, 2024 Mart’ında yapılacak yerel seçimler için CHP ile olası bir ittifakın parti tabanı tarafından “sıcak bakılmayan” bir seçenek olduğunu açıkladı.

Kendilerini anlaşmaktan alıkoyacak herhangi bir partinin ittifakıyla, İYİ Parti teşkilatının sıcak bakmadığı konusunda tespitlerini paylaşan Kavuncu şunları söyledi:

“Genel merkezimizin henüz neticelenmeyen bir görüşmesi veya kararı bulunmamaktadır. İlerleyen süreçte genel merkezimiz bu konuyla ilgili bir karar alacaktır. Hangi partiyle işbirliği olur veya olmaz, bunu bilemeyiz. Ancak dolaştığım 30’a yakın il başkanlığında, partimizin tabanında ve teşkilatlarında, bu süreçten sonra kendimizi anlatacak şekilde seçime gitme isteği çok yüksektir. Parti tabanımızın da kendimizi anlatmaktan kaçınmadığı konusunda net bir tespitte bulunabilirim. Ancak nihai karar tabii ki partimizin ilgili organlarına aittir. Bizim görevimiz, teşkilat başkanlığı olarak tabandan duyduğumuz görüşleri genel merkeze ve genel başkanımıza iletmektir.”

Kavuncu’ya, CHP içindeki karmaşalar hakkındaki fikri sorulduğunda ise, başka bir partinin yaşadığı süreç hakkında yorum yapmanın doğru olmadığını belirterek şunları söyledi:

“Her partinin kendi iç mücadelesi olabilir. Başka bir partinin yaşadığı süreç hakkında yorum yapmamız veya beyanda bulunmamız doğru olmaz. Cumhuriyet Halk Partisine kolaylıklar diliyoruz.”

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.