EkonomiGenelTürkiye

Belediyelerin okulları üç katı fiyatlarla satması Bakan Tekin’i öfkelendiriyor!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Okula Gelecek Çocuklara Hizmet Etmiş Herkesi Hayırla Yad Etme Vazifesindeyiz”

Bakan Tekin, Necmettin Öztürk İlkokulu Açılışında Teşekkürlerini İletti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Ümraniye’de Necmettin Öztürk İlkokulu’nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, hayırsever aileye katkılarından dolayı teşekkür etti. Bakan Tekin, öğretmenlerle birlikte bu okula gelecek çocuklara, ülkeye, devlete, topraklara ve coğrafyaya hizmet etmiş olan herkesi hayırla yad etmeyi öğretmenin üzerine düşen vazifelerden olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırsever aileye başsağlığı dileklerini ileterek, bu okulun çocuklara dua edecekleri ve hayır dualarıyla anacakları bir eser olduğunu vurguladı.

Bakan Tekin Belediyelere Okul İnşa Sürecinde Destek Çağrısı Yaptı

Tekin, okulların inşa edilmesine ve çocukların eğitim ortamlarının iyileştirilmesine önem verdiklerini ifade ederek, bazı belediyelerle bu konuda birlikte çalışma fırsatının olmadığını söyledi. Ülkenin ve illerin çocuklarına okul yaparken, bazı belediyelerin arazi temini, hukuki problemlerin çözümü, cari giderler gibi konularda kendilerine hiç destek olmadığını belirten Bakan Tekin, hatta mevzuyu yargıya taşıyan belediyeler olduğunu dile getirdi. Ayrıca, bazı belediyelerin okullara üç katı fiyatla su sattığını da açıklayarak, eğitim-öğretim sürecine sürekli destek olan belediyelerin varlığına da değindi. Bakan Tekin, siyasi parti ya da belediye ayrımı yapmadan toplumun tamamının sorumluluğunda olan bu konuda destek beklediklerini dile getirdi.

Törenin ardından Bakan Tekin, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, iş insanı Necmettin Öztürk’ün eşi Meral Öztürk, kızı Hilal Öztürk Songun, öğretmenler, öğrenciler ve katılımcılar ile birlikte görkemli bir açılış gerçekleştirerek okulu hizmete açtı.

Belediyelerin okulları üç katı fiyatlarla satması Bakan Tekin'i öfkelendiriyor!

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.