EkonomiGenelTürkiye

“Maliyetleri düşürmek için Merkez Bankası, yeni personel işe alımı başlattı”

Merkez Bankası 2023 yılında alım yapacak!

Merkez Bankası, 4 Ağustos itibariyle duyuruda bulundu. Toplamda 95 teknisyen ve 25 mühendis alımı gerçekleştirilecek. Adayların KPSS sınavında en az 50 puan alması gerekmektedir. İlan, 120 boş kadro için yapılmaktadır.

Mühendis alımıyla ilgili şartlar

Mühendis alımı yapılacak olan kadro için adayların bazı şartları karşılaması gerekmektedir. Alınacak mühendislerin 1991 yılından sonra doğmuş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, mühendis kadrosuna başvuran adayların yabancı dil sınavını da geçmeleri gerekmektedir. Bu sınavda en az 70 puan alınması şartı aranmaktadır. Başvuruların son tarihi ise 21 Ağustos olarak belirlenmiştir.

Teknisyen alımıyla ilgili şartlar

Teknisyen alımı için de bazı şartlar bulunmaktadır. Teknisyen adayları için mühendis alımında aranan 1991 sonrası doğma şartı da geçerlidir. Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaları, suç işlememiş olmaları, kamu haklarından mahrum olmamaları, görevlerini engelleyecek fiziksel bir engellerinin olmaması, sağlıklı olmaları, adli sicillerinin temiz olması ve askerlikle ilişkilerinin bulunmaması gibi genel şartları sağlamaları gerekmektedir.

Başvuru için gerekenler

Merkez Bankası’nda iş başvurusunda bulunmak isteyen adayların aşağıdaki gereksinimleri karşılamaları gerekmektedir:

1. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2. Suç işlememiş olmak,
3. Kamu haklarından mahrum olmamak,
4. Görevi engelleyecek fiziksel engeli olmamak,
5. Sağlıklı olmak,
6. Adli sicilinin temiz olması,
7. Askerlikle ilişiği bulunmamak.

Başvuru için son tarih 21 Ağustos olarak belirlenmiştir. Daha fazla bilgi için https://insankaynaklari.tcmb.gov.tr/wps/wcm/connect/cb6c7d47-669b-48b8-afb4-1108863bd467/M%C3%BChendis+%C4%B0lan%C4%B1+2023.pdf?MOD=AJPERES adresini ziyaret edebilirsiniz.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu

Reklam Engelleyici Algılandı

İçeriğe erişmek için reklam engelleyicini devredışı bırakın.